avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pensiei recalculate si a diferentelor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pensiei recalculate si a diferentelor

am trimis acte pentru recalcularea pensiei pe 8 luni lucrate dupa stabilirea pensiei, am primit se decizia pe data de 16 mai , dar pe ultimul cupon de pensie [iunie2012] tot aceeasi suma figureaza. oare de cand primesc pensia dupa recalculare ,o sa mi se restituia diferenta [din febr.2012]? . multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
mari2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 16:59, 24 Iunie 2012
Categoric ar trebui sa vi se restituie diferenta din febr 2012, probabil la urmatoarea pensie.
O sa primiti diferente incepand cu luna urmatoare a depunerii cererii.Daca ati depus cererea in ianuarie,o sa primiti incepand cu februarie.Daca ati depus-o in februarie,o sa primiti incepand cu martie.Este trecut in decizie de cand se face plata,pentru noul cuantum.
Plata pensiei se face centralizat, de catre Casa Nationala de Pensii Publice. Veti primi luna urmatoare atat prima pensie recalculata cat si diferentele.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a plãtit pensia în cuantumul din decizia de recalculare olga2011 olga2011 sunt in pensie la limita de varsta dar mai lucrez in privat. in ian2014 am depus cerere pentru recalcularea pensiei. am primit decizia in 5 martie 2014 cu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie elizbeth elizbeth Unitatea angajatoare transmite o rectificativă in ian 2019 cu recalculare salariu din mai 2015. Am primit o noua decizie de pensie, mărita cu 8 lei. Ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara În februarie am cerut de la casa de pensii o recalculare,pentru ... 666ate 666ate Bună seara În februarie am cerut de la Casa de Pensii o recalculare,pentru că au trecut din 6.mai 2021...un an și 10 luni de când am ieșit în pensie de ... (vezi toată discuția)