sunt in pensie la limita de varsta dar mai lucrez in privat. in ian2014 am depus cerere pentru recalcularea pensiei. am primit decizia in 5 martie 2014 cu marirea aferenta, ok. , in luna aprilie am primit pe cuponul de pensie aceeasi pensie ca in martie fara marire , ce credeti ca se intimpla? e greseala? multumesc
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 116
Incetarea, suspendarea sau reluarea platii pensiei, precum si orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisa de casele teritoriale de pensii, respectiv de casele de pensii sectoriale, in conditiile respectarii regimului juridic al deciziei de inscriere la pensie.
2. - Asadar in urma recalcularii pensiei se emite o noua decizie cu noua pensie.
- Aceasta decizie are acelasi curs ca si prima decizie de pensie care a fost emisa.
- Adica normal, conform legii, ar fi ca decizia sa fie emisa in termen de 45 de zile de la data solicitarii.
3. - Pensia astfel recalcuata se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea la Casa de Pensii.
- Cand se va emite decizia veti primi pensia incepand cu luna februarie 2014 pana la zi.
Înțeleg că aveți o pensie în plată în același cuantum ca cel de dinainte de emiterea deciziei de recalculare.
Trebuie să știți că plata pensiilor se face în sistem centralizat, prin intermediul Casei Naționale de Pensii Publice. Există posibilitatea ca, pentru plata tuturor sumelor de bani reprezentând pensii și diferențe din pensii, să nu fi fost virați suficienți bani de la buget. Dacă nici în luna mai nu o să primiți pensia în cuantum mărit și diferențele, trebuie să mergeți la casa teritorială de pensii, la serviciul Plăți beneficii, pentru a vedea dacă nu cumva s-a strecurat o omisiune pe traseul plății drepturilor dvs.
Pensie militara
ioangaspar
Buna ziua,sunt pensionar militar si azi 22.03.2013 am primit o noua decizie de pensionare pri care sunt instiintat ca i-mi scade pensia cu 48 de lei.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Pensie militara
ioangaspar1
In urma recalcularii pensiei, ca urmare a cotizatiei suplimentare, in luna fembruarie 2014 am primit o noua decizie de pensie ,care intra in vigoare incepand ... (vezi toată discuția)