avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt in plin proces de partaj a inceput in aprilie 2011,in timpul casatoriei am ridicat un imobil pe un teren mostenit de mine pentru constructia acestuia am contractat credite la banca si mi-am vandut partea mea din casa parinteasca ,am cerut la partaj 90% di bunurile dobandite, si astazi platesc la acele credite fosta sotie ne aducand nici nu aport material sau fizic,nu a achitat nici o factura sau alte cheltuieli copii tot eu ii intretin in facultate,mi-a bagat la partajare si un autoturism la care inca achit rate ,as vrea sa stiu daca se poate cat voi pierde in urma partajului,am uitat sa mentionez ca tot ce inseamna gresi faianta parchet instalatii rigips sunt puse exclusiv de mine fara sa angajez pe cineva.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirel.petcu , utilizator 17:23, 23 Iunie 2012
E foarte greu de dat un raspuns profesionist fara a cunoaste dosarul si cererile/actele depuse acolo.
Cu valoare de principiu va pot spune ca partajul se va face in functie de contributia fiecarui sot.
Daca cereti bunuri peste cota legala de 50% atunci va trebui sa va probati pretentiile. Daca veti reusi sa faceti aceste probe (cu inscrisuri ca achitati credite, cu inscrisuri ca ati vandut bun propriu si ca ati investit banii in casa, cu acte asupra materialelor de constructie si cu martori asupra faptului ca ati muncit personal la amenajarea casei etc) atunci aveti mari sanse sa va revina imobilul si sa platiti o sulta sotiei.
Buna Ziua. am depus fisele fiscale cu veniturile mele contrctele de credit facute impreuna atat cele achitate cat si cele in curs de derulare,dovada ca am vandut casa mostenita surori mele si un depozit bancar pe numele fostei eu fiind deponentul,chitante prin care am achitat toate utilitatile la casa numasi eu,deasemeni sunt si martorii care stiu ce am facut singur la casa adica tot ce inseamna finisaje pt a putea locuii in ea.va multumesc pt raspuns si va urez o zi buna!Cu stima si respect!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)
Partaj ethel ethel Bună ziua, Un cuplu, soț și soție, construiește o casă. La clădirea acestei case contribuie- material, doar soțul, soția neavând loc de muncă, ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ele Gabriel71capcaunul Gabriel71capcaunul Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)