avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune instanta cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune instanta cumparare teren

am incheiat un antecontract pentru o casa si un teren intravilan. Doresc sa-mi dati cateva sfaturi pentru o actiune in instanta sa obtin aceasta proprietate. Am fost la un avocat , este f.f. scump pentru mine.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 20:39, 26 Iunie 2012
Nu avet decat posibilitatea unei actiuni in instanta pentru a obtine o hot judec care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Veti avea insa de achitat taxa de timbru si onorariu de avocat.

In privinta taxei de timbru puteti solicita scutirea/reducerea/ esalonarea platii acesteia printr-o cerere de ajutor public judiciar, in functie si de veniturile dvs.
De asemenea si un onorariu avocatial se poate achita in rate, depinde de negocierea dintre parti.
De ce nu mai e valabil antecontractul, s-a razgandit vanzatorul? nu ati introdus clauze? daca ati incheiat un antecontract inseamna ca dispuneati de banii necesari sa cumparati terenul si casa iar acum vi se pare scump demersul prin avocati ??????
antecontractul este conceput de noi vanzatoul si cumparatorul, nu putem noi sa inaintam cererea in instanta? sa ne prezentam noi la instanta fara avocat?
Va puteti prezenta in instanta dar nu este si recomandat. Sunt institutii juridice pe care nu le veti intelege, sunt termene procedurale la care trebuie indeplinite anumite acte. In plus judecatorul nu va poate da lamuriri/ sfaturi juridice ci va va spune sa angajati un avocat. Dvs faceti cum credeti de cuviinta.

antecontractul este conceput de noi vanzatoul si cumparatorul, nu putem noi sa inaintam cererea in instanta? sa ne prezentam noi la instanta fara avocat?

Noi inseamna cine? Impreuna vanzatorul si cumparatorul doresc sa incheie contractul prin instanta, nu notarial? De ce? Daca va intelegeti cu vanzatorul, nu aveti nevoie sa ajungeti in instanta. Daca vanzatorul s-a razgandit sau nu se poate incheia contractul intrucat nu exista toate actele necesare, probabil ca raspunsurile de pe forum nu vor fi suficiente pentru a putea sa redactati singur actiunea si sa o sustineti apoi.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Antecontract-promisiune de vanzare delcaru delcaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pentru a cumpara un imobil, avansul fiind suma de 15.000 de euro.Contractul este facut la notariat, perfect legal, ... (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta de mina ignorant2011 ignorant2011 Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru a depasi impasul in care se gasesc parintii mei.Despre ce este vorba: Tatal meu este detinatorul unui titlu de ... (vezi toată discuția)
Validare antecontract in instanta daniel_moldovan daniel_moldovan Am cumparat un imobil si am facut un antecontract intre mine si fostu proprietar la un birou de avocatura. (prin notariat nu am putut face pt. ca trebuia ... (vezi toată discuția)