avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune instanta cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune instanta cumparare teren

am incheiat un antecontract pentru o casa si un teren intravilan. Doresc sa-mi dati cateva sfaturi pentru o actiune in instanta sa obtin aceasta proprietate. Am fost la un avocat , este f.f. scump pentru mine.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 20:39, 26 Iunie 2012
Am inteles bine? Vanzatorul vrea sa vanda, cumparatorul sa cumpere, dar nu vor la notar ci in instanta. Probabil pentru a se evita onorariul BNP si taxele. Pai oricum veti achita taxa judiciara de timbru la valoare. Plus onorariu expertului.
Probabil ca la incheierea antecontractului v-ati adresat unui BNP si ati achitat taxele pentru avansul achitat la incheierea acestuia. Daca incheiati contractul de v-c la acelasi notar se scad cheltuielile aferente sumei achitate. Deci, veti plati doar pentru diferenta. Mai mult, antecontractul de v-c incheiat la un notar are putere de titlu executoriu. Deci, in conditiile in care vanzatorul s-a razgandit va veti adresa unui executor nu instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract-promisiune de vanzare delcaru delcaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pentru a cumpara un imobil, avansul fiind suma de 15.000 de euro.Contractul este facut la notariat, perfect legal, ... (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta de mina ignorant2011 ignorant2011 Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru a depasi impasul in care se gasesc parintii mei.Despre ce este vorba: Tatal meu este detinatorul unui titlu de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren intravilan serbanc serbanc Buna seara,sunt in proces pentru un teren intravilan cu titlu de proprietate scos pe numele unei persoane decedate,valoarea terenului este de cca 33.180 lei,in ... (vezi toată discuția)