avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire de taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire de taxa auto

Buna ziua.
Am inteles ca se poate sa inmatriculez masina in Romania fara sa platesc taxa de prima inmatriculare.Cunosc persoane care au platit-o si si-au recuperat-o apoi.Eu as vrea sa nu o platesc deloc.Imi puteti spune care este procedura pentru a fi scutita de aceasta taxa?
Va multumesc.
Eu stiu pe cineva care nu a platit-o. A adus masina din Germania, a luat numere rosii de 3 ori(de cate ori ai voie) si in acest timp a angajat un avocat si a dat statu in judecata. A castigat procesul si a platit taxa de inmatriculare normal..ca si cum ar fi cumparat masina din romania si ar fi radiat-o si inscris-o din nou. Bafta multa la proces:)!
Primul pas este sa initiati procedura de inmatriculare. Vi se va comunica ca aceasta nu se poate indeplini pentru ca nu ati platit taxa. Formulati contestatie impotriva acestei decizii, probabil se va respinge. Dupa ce ati indeplinit procedura administrativa adresati-va instantei de judecata si asteptati finalizarea procesului.
Nu mai formulati niciun fel de contestatie ! dupa ce faceti procedura prealabila si primiti raspunsul negativ faceti actiune direct in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna, vreau sa-mi cumpar o masina second-hand din germania si am auzit ca este o varianta de a nu plati taxa de poluare daca dau statul roman in judecata, imi ... (vezi toată discuția)
Dosar taxa de prima inmatriculare. Lutefact Lutefact Cum se intocmeste un dosar pentru a da in judecata statul sa imi recuperez taxa de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)