avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare produse second hand PF - amenintare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare produse second hand PF - amenintare

Am adus cateva produse second hand din strainatate .cumparate de la persoane fizice si le-am vandut in tara tot la persoane fizice. Recent , un cumparator doreste sa resitituie produsul dupa mai bine de o luna si jumatate timp in care l-a folosit si este functional, invocand un motiv absolut absurd .. Ma amentinta telefonic ca vrea sa returneze produsul si vrea banii inapoi altfel vine cu garda financiara la mine acasa deoarece a vazut ca am anunturi online
Am cateva intrebari , sper ca ma puteti ajuta in aceasta privinta
1. Ce poate sa-mi faca persoana respectiva care ma ameninta ? Este posibil sa vina un control chiar daca am doar cateva produse puse la vanzare online?
2. Cate produse am voie sa vand fara a fi considerat comert ?
3. Am vandut ca PF , am si PFA si as dori sa intru in legalitate insa aici intervin unele probleme , nu pot sa obtin facturi in strainatate deoarece cumpar online (gen ebay ) sau de la oameni de-acasa . Ce acte imi trebuie ca sa justific "intrarile" ? neavand facturi .
4. Daca vand ca PFA de acasa la persoane fizice , ce hartii trebuie sa le ofer ? Bon , chitanta , etc ? Mentionez ca PFA-ul actual este pe un cod caen de vanzari in piete si standuri iar acesta este pentru alt tip de produse si acolo evident am casa de marcat , insa ma gandesc ca de-acasa nu trebuie sa folosesc casa de marcat , sau poate ma insel ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: OvidiuDanut , utilizator 07:19, 24 Iunie 2012
Andra24 a scris:

Am adus cateva produse second hand din strainatate .cumparate de la persoane fizice si le-am vandut in tara tot la persoane fizice. Recent , un cumparator doreste sa resitituie produsul dupa mai bine de o luna si jumatate timp in care l-a folosit si este functional, invocand un motiv absolut absurd .. Ma amentinta telefonic ca vrea sa returneze produsul si vrea banii inapoi altfel vine cu garda financiara la mine acasa deoarece a vazut ca am anunturi online
Am cateva intrebari , sper ca ma puteti ajuta in aceasta privinta
1. Ce poate sa-mi faca persoana respectiva care ma ameninta ? Este posibil sa vina un control chiar daca am doar cateva produse puse la vanzare online?
2. Cate produse am voie sa vand fara a fi considerat comert ?
3. Am vandut ca PF , am si PFA si as dori sa intru in legalitate insa aici intervin unele probleme , nu pot sa obtin facturi in strainatate deoarece cumpar online (gen ebay ) sau de la oameni de-acasa . Ce acte imi trebuie ca sa justific "intrarile" ? neavand facturi .
4. Daca vand ca PFA de acasa la persoane fizice , ce hartii trebuie sa le ofer ? Bon , chitanta , etc ? Mentionez ca PFA-ul actual este pe un cod caen de vanzari in piete si standuri iar acesta este pentru alt tip de produse si acolo evident am casa de marcat , insa ma gandesc ca de-acasa nu trebuie sa folosesc casa de marcat , sau poate ma insel ?

Multumesc anticipat

Nu este chiar specialitatea mea dar o sa incerc sa te ajut.
1) Daca nu ai acasa vreun depozit de marfa, nu cred ca esti in vreun pericol. Oricum cred ca omul joaca la cacialma. La punctul asta as spune da-i dai "ignore".
2) Din cate stiu se incadreaza la acte de comert activitatea de genul asta desfasurata constant si pe termen lung. Si cred ca s-ar putea aprecia si in functie de un anumit volum de marfa. Cum spui ca ar fi vorba doar de cateva produse - am facut si eu chestia asta candva - nu cred ca are sens sa te ingrijorezi. Daca s-ar aplica legea cu atata exigenta gandeste-te daca ar mai functiona talciocurile duminicale . Oare taie cineva chitanta acolo?
3) Simplu, cumperi doar pe documente. Nu gasesti intr-un loc, mergi in alta parte...
4) Faci comert, iti trebuie casa de marcat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare materiale de constructii (ocazional), catre persoana fizica, cu chitanta Herra_ Herra_ Doresc sa vand din depozitul de materiale de constructii, ocazional, marfa catre o persoana fizica. Din depozit vand doar catre PJ sau PFA, cu factura si ... (vezi toată discuția)
Producator flori elisav.vasile elisav.vasile Buna ziua As dori sa incep o mica afacere cu flori. As vrea sa incep cu plantarea, cresterea florilor si apoi sa le vand. Vreau sa vand si EN-GROS si ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal in loc de chitanta ? evelyn26krell evelyn26krell Buna ziua, Am inceput o afacere ,,shop online\'\' ,pana acum eram ferm convinsa ca persoanelor fizice care imi comanda marfa (din orasul meu sau din ... (vezi toată discuția)