Am adus cateva produse second hand din strainatate .cumparate de la persoane fizice si le-am vandut in tara tot la persoane fizice. Recent , un cumparator doreste sa resitituie produsul dupa mai bine de o luna si jumatate timp in care l-a folosit si este functional, invocand un motiv absolut absurd .. Ma amentinta telefonic ca vrea sa returneze produsul si vrea banii inapoi altfel vine cu garda financiara la mine acasa deoarece a vazut ca am anunturi online
Am cateva intrebari , sper ca ma puteti ajuta in aceasta privinta
1. Ce poate sa-mi faca persoana respectiva care ma ameninta ? Este posibil sa vina un control chiar daca am doar cateva produse puse la vanzare online?
2. Cate produse am voie sa vand fara a fi considerat comert ?
3. Am vandut ca PF , am si PFA si as dori sa intru in legalitate insa aici intervin unele probleme , nu pot sa obtin facturi in strainatate deoarece cumpar online (gen ebay ) sau de la oameni de-acasa . Ce acte imi trebuie ca sa justific "intrarile" ? neavand facturi .
4. Daca vand ca PFA de acasa la persoane fizice , ce hartii trebuie sa le ofer ? Bon , chitanta , etc ? Mentionez ca PFA-ul actual este pe un cod caen de vanzari in piete si standuri iar acesta este pentru alt tip de produse si acolo evident am casa de marcat , insa ma gandesc ca de-acasa nu trebuie sa folosesc casa de marcat , sau poate ma insel ?
Multumesc anticipat
~ final discuție ~