avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala

buna ziua. Daca ordonanta prezidentiala ramasa definitiva in anul 2008 nu a fost pusa in aplicare imediat (din motive personale) mai poate fi pusa in aplicare acum? Daca se mai poate(daca nu cumva exista un termen de prescriptie) in ce mod se poate pune in executie?(ma refer la caile de punere in executare,pe cont propriu,cu executor judecatoresc,etc.)Va multumesc anticipat.
Hotararile judecatoresti isi pierd puterea executorie in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva. Asta inseamna ca ea nu va mai putea fi pusa in executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc.

Pe de alta parte, ordonanta presedintiala presupune luarea unor masuri grabnice, in cazuri urgente, care nu suporta amanare, masurile dispuse fiind unele vremelnice pana la solutionarea fondului dreptului.
Deci nici din perspectiva naturii juridice a institutiei ea nu mai poate fi pusa in executare silita.
mentionez ca ordonanta presedentiala a fost de evacuare pe timpul solutionarii partajului care s-a definitivat pe 21.05.2012 (hotararea de atribuire a imobilului ramanad ca si cea de la fond, adica de atribuirea in deplina proprietate a imobilului, mie . Si in aceasta situatie intra sub incedenta prescrierii ?
Acum evacuati persoana in baza hotararii de partaj, nu in baza ordonantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala fan23 fan23 în urma taxei de succesiune dezbătuta în instanta de judecata am făcut o înțelegere și fiecare și a ales anumite bunuri unde eu am fost ... (vezi toată discuția)