avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor Minor pe PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor Minor pe PV

Am fost surprins de semnalul luminos la o trecere la nivel cu cale ferata, deoarece pasajul este foarte denivelat si posed o masina foarte joasa, la ora 23:27 mentionata si pe procesul verbal, avand ca pasager un minor cu varsta de 15 ani. Am fost oprit de un agent rutier. Am prezentat documentele (C.I. Permis conducere, Certificat inmatriculare, polita asigurare), acestea mi-au fost retinute si am fost chemati la sediul politiei. In jurul orei 24 mi sa intocmit PV cu amenda de 630 de lei si suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice timp de 90 de zile, la rubrica martor, a fost obligat sa semneze pasagerul din masina. Mentionez ca martorul este minor si consider ca acesta trebuia sa semneze PV in prezenta unui parinte, data fiind si ora trecuta de 24.
Am vreo sansa sa depun contestatie, si cum trebuie sa procedez, sau daca nu, pot sustine examenul de reducere a sanctiunii la 30 de zile?
Ce ma sfatuiti, sa platesc amenda cu reducere de 50% sau sa depun contestatie?
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RazvanSendroiu , utilizator 15:38, 24 Iunie 2012
Sa platiti amenda la jumatate,iar dupa sa contestati procesul verbal.
daca a fost pus sa semneze un martor inseamna ca ati refuzat sa semnati procesul verbal.
procesul verbal trebuia intocmit la fata locului, de ce ati mai fost condus la sediul politiei?
nu avea politistul carnetul cu procese verbale la el?:)

pentru fapta relatata nu se reduce perioada de suspendare la 30 de zile.

hg1391
Art. 221. –
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

NU... nu am refuzat sa semnez, martorul a fost precizat pe PV la sectiunea martor si pus sa semneze, agentul sa uitat pe acte la fata locului si mia spus sa il urmez pana la sediul politiei pentru a intocmii PV!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis ridicat pe 3 luni minanika minanika Pentru un permis ridicat pe 3 luni pentru neacordare de prioritate la trecerea cu nivel de calea ferata poate fi redusa perioada la 30 de zile daca se sustine ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis auto ioanmariusmoisa ioanmariusmoisa In seara zile de 19.09.2013 ma deplasam spre Timisoara, iar in loc Vetel din jud Hunedoara am fost oprit de politie pe motiv ca am depasit neregulamentar. Insa ... (vezi toată discuția)