avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

succesiune

Avem de facut succesiune dupa tata sintem 2 frati si am avut surpriza sa aflam ca terenul pe care a construit tata casa si a platit impozite la primarie in cartea funciara e pe un evreu care a vindut la bunicu lui tata facind contract vinzare cumparare la sfatul popular .Mentionez ca bunicu nu a locuit cu noi la aceasta adresa si tata mai are 2 frati care stau in acelasi sat dar la alte adrese cum putem intabula aceasta casa fiind mostenitorii lui tata. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: codin12 , utilizator 09:10, 1 Iulie 2012
Va trebui sa deschideti succesiunea si dupa bunicu (daca este decedat) si apoi puteti sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui, apoi puteti sa intabulati "casa ca fiind mostenitorii lui tata"
Daca deschidem succesiune dupa bunic nu au drept de mostenire frati lui tata
Cand s-a facut vanzarea terenului catre bunic? Casa are autorizatie de constructie? Cine figura la rolul agricol si fiscal in 1990?
bunicu a cumparat in 52 si pe rol e tata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc citeva sfaturi codin12 codin12 am un frate care deschide un proces de succesiune pentru o casa in care parinti mei au locuit 52 de ani care in cf are alt proprietar care a vindut bunicului ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)