avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nefacuta al timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nefacuta al timp

Buna ziua
va rog sa ma indrumati si pe mine in privire la succesiune
Mama mea este singura la parinti ei ,bunici fiind decedati de aproximativ 6 ani .
acum vrea sa face actele numele ei ,cum se face ,am inteles ca riscam o amenda mare ???
ce acte sunt necesare,bunici avand proprietati in Teleorman ,totul trebuie facut la primaria din localitate?
Veti plati un impozit dupa succesiunile facute succesiv dupa bunici, mama dvs fiind mostenitoare. Impozitul este 1% din valoarea masei succesorale. Succesiunile se vor dezbate la notarul de pe raza judecatoriei unde a avut domiciliul ultimul defunct. Veti aduce certificatele de deces ale bunicilor, 2 martori care I au cunocut de mai Bine de 10 ani pe defuncti, actele de stare civila ale mamei dvs, adica certificat de nastere si casatorie al acesteia, tit urile de proprietate ale celor doi defuncti, certificate fiscale pt bunurile imobile.
bunicul a murit primul ,nici nu l-am cunoscut ,iar bunica avea actele pe numele ei,acum mama vrea sa treaca toate actele pe numele ei,o sa fie ceva probleme ca nu s-a facut la timp succesiunea amenda ??cineva a zis ca trebuie sa platesc 5000 ron.nu cred ca este adevarat,eu as vrea sa ma duc deja cu "temele" facute la notar tinand cont ca notarul nu este din localitate ,nu as vrea sa mai fac alt drum pentru nu stiu ce act lipsa,deci cu ce ar trebui sa incep?
Vezi plati 1% din valoarea succesiunii,dupa cum s-a mai spus. Mama dvs. are de facut doua succesiuni: una dupa bunic (tatal ei) si alta dupa bunica (mama ei). Se vor mai adauga si urmatoarele taxe:

Pentru prima succesiune:

- Impozit catre Stat 575 lei
- Onorariu certificat de mostenitor 650 +TVA 156 LEI

Pentru a doua succesiune:

- Impozit platit Statului 719 lei
- Onorariul notarial pentru certificatul de mostenitor 720 lei +TVA 173 LEI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte(mostenire) pt casa in urma mortii proprietarilor actyv76 actyv76 bunicii mei au decedat,actele de proprietate ale casei unde locuim fiind inca pe numele lor.vreau sa aflu cum trebuie si cit ma costa sa facem actele pe numele ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)