Sunt chirias intr-un apartament din Bucuresti, fara acte legale. La lista de plati de pe luna curenta a venit sa platesc, in suma de 100 RON, reparatii terasa. Atat proprietarul apartamentului, cat si eu nu avem intentia de a plati aceasta cheltuiala, din varii motive.
Am incercat sa platesc doar cheltuielile curente, fara reparatiile la terasa, insa fara succes, administratoarea blocului mi-a transmis ca nu pot plati partial. Exista posibilitatea prin lege sa platesc partial cota la intretinerea lunara?
Pentru luna anterioara semnarii contractului trebuie sa plateasca vechiul proprietar, cotele de intretinere sunt calculate cu o luna in urma. Cam intre 15-20 iulie se afiseaza listele pentru luna iunie (la noi la asociatie vine ultima factura pentru luna anterioara).
La semnarea contractului de VC trebuie sa stabiliti cine va achita cotele de intretinere, dar nu puteti spune ca nu achitati ca nu dumneavoastra ati locuit, din momentul semnarii actelor deveniti proprietar si raspundeti de datoriile apartamentului, dar vorbiti sa va ramana fondul de rulment depus de vechiul proprietar. Asociatia nu poate ramane cu o datorie neplatita!
Administratorul este obligat sa primeasca orice suma doriti sau puteti sa platiti.In cazul in care va da in judecata pentru neplata cotelor de intretinere pe o perioada mai mare de 3 luni, d-stra spuneti ca nu a vrut sa primeasca banii.
Cat priveste reparatiile terasei cheltuielile trebuiesc suportate de proprietar nu de d-stra.Daca discutia drespre reparatia terasei a fost ridicata in Adunarea Generala supasa la vot si aprobata, atunci sunteti obligati sa platiti. Intrebati daca a facut licitatie pentru aceasta lucrare si sa va arate ofertele a cel putin 5 firme.
Administratorul poate sa va dea date( plata la zi a cotelor de intretinre) despre apartamentul pe care vreti al cumparati. scuze am scris gresit 5 doar 3 firme si scrie in legea 230