avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui se adreseaza plangerea in cazul unei societati non ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui se adreseaza plangerea in cazul unei societati non profit?

Presedintele unei societati non profit (composesorat de padure) a facut o multime de ilegalitati. A fost ales un alt presedinte de catre oameni, acum sase luni, dar cel vechi nu preda actele si este in functie in continuare. Se poate face o plangere la Parchet, sau doar la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: ContSters239118 , utilizator 21:33, 24 Iunie 2012
Plangerea penala se depune la parchet si se adreseaza prim-procurorului, daca e parchet de pe langa o judecatorie sau un tribunal, sau procurorului general, daca e parchet de pe langa o curte de apel sau ICCJ.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
ContSters239118, utilizator
Cineva imi spusese ca Parchetul nu se ocupa de societati non profit si am vrut sa verific daca e adevarat.
Va multumesc!
Plangerea penala se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Depinde de problema. Daca e vorba despre o infractiune, parchetul se ocupa de cercetarea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila Nico PH Nico PH Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu niste eventuale modificari legislative de data recenta. Este vorba despre plangerea prealabila si unde poate ea fi ... (vezi toată discuția)
Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Recuzarea organului de cercetare penala Stingray Stingray Am calitatea de parte vatamata intr-un dosar penal ce sa afla in faza actelor premergatoare. Comisarul ce se ocupa de caz este partinitor in sensul ca mi-a ... (vezi toată discuția)