avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu inchiriere teren garaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu inchiriere teren garaj

Buna ziua!

Din aceasta luna am intampinat o problema cu primaria.
Primaria ma acuza ca am cu ei un contract de inchiriere pentru un teren de garaj incheiat in 1994.
Ei spun ca in baza acestui contract, chiria a fost achitata pana in anul 2002...iar in perioada 2002 - 2012 am acumulat debite aprox 500 RON reprezentand chiria restanta si 1900 RON reprezentand penalizari de intarziere...iar daca nu procedez la plata debitelor in 15 zile, ma vor actiona in instanta.

Este adevarat ca am avut un garaj in locul precizat de ei...dar aceasta doar pana in anul 1998 cand m-am mutat din localitate.
Precizez ca nu am incheiat niciodata un contract de acest fel cum sustin cei de la primarie si nici nu am achitat acea chirie pana in 2002.
Avand dubii mari asupra lucrurilor sustinute de cei de la primarie, le-am cerut sa imi trimita o copie acontractului de inchiriere despre care vorbeau ei.
Cand am primit copia solicitata....surpriza!
1. Erau doua semnaturi "ale mele" diferite intre ele dar niciuna din acestea nici macar nu seamana cu semnatura mea.
2. La datele mele de identificare era trecuta o serie si numar de buletin de identitate pe care nu l-am avut niciodata (nu stiu al cui poate fi).

Acum nu stiu cum sa procedez in continuare....va pun cateva intrebari celor care sunteti in tema.
1. Sa astept sa ma actioneze in instanta iar cand ma voi prezenta la judecata sa prezint instantei neregulile din contract? Partea proasta e ca nu pot demonstra ce serie si numar de buletin aveam pe atunci...doar atat ca tin eu minte seria si numarul pe care il aveam.....in mod normal ar trebui sa se poata gasi cui apartine acest buletin din contract. Nu? Pentru a demonstra ca niciuna din cele doua semnaturi nu imi apartin, pot folosi eventual ceva acte semnate de mine cam in aceasi perioada?

2. Merita sa ma prezint la termenul de judecata sau sa nu ma prezint...asteptand sentinta, iar mai apoi sa fac recurs avand in vedere cele precizate mai sus.

3. Sumele solicitate nu vi se par si acelea cam dubioase? Au voie sa fie penalitatile aproape de 4 ori cat suma restanta? Asta intreb doar de curiozitate....fiindca oricum consider ca acest contract e nul.

Daca mai aveti ceva sfaturi in acest caz le primesc deschis.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract de inchiriere mariandecu mariandecu Buna ziua!Sunt posesorul unui contract de inchiriere a unui apartament apartinand clm .durata contractului este de 5 ani .am intarziat cu plata chiriei pe 4 ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)
Amenzi Alexandra Roman Alexandra Roman Buna ziua! In data de 19 ianuarie a.c. am primit mesaj de la banca, in care sunt informata ca am poprire pe cont datorita unor amenzi (2 mai exact) pe care ... (vezi toată discuția)