avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea unui contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea unui contract de inchiriere

Buna ziua!Sunt posesorul unui contract de inchiriere a unui apartament apartinand clm .durata contractului este de 5 ani .am intarziat cu plata chiriei pe 4 luni din motive personale.am primit de la judecatorie o citatie in care sunt chemat in judecata pentru rezilierea contractului pe motiv de neplata a chiriei pe perioada mentionata.eu paltesc datoria restanta in cursul zilei de azi si as vrea sa stiu daca fac dovada ca am platit suma datorata la judecatorie in intampinarea care trebuie s-o depun exista posibilitaea ca procesul sa nu mai aiba loc din moment ce eu nu mai am datorii catre proprietar?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariandecu , utilizator 17:34, 26 Noiembrie 2012
Daca depuneti dovada achitarii debitului pentru care ati fost actionat in instanta,inainte de primul termen,instanta va retine buna dvs credinta si interesul pentru acoperirea debitului si va dispune hotarare in consecinta
instiintare de plata, somatie de plata, v-a drimis DADDP-ul?
exista posibilitaea ca procesul sa nu mai continue,
cititi cu atentie contractul de inchiriere, la capitolul reziliere
este desemenea posibil sa nu va primeasca banii - daca ei urmaresc sa va ia apartamentul
cerere de chemare in judecata nu v-au trimis?
ce au scris in ea?
mai multe detalii pt un raspuns ferm
am primit cerere de chemare in judecata in care cer rezilierea contractului de inchiriere in temeiul art.1817,art 1830 C.civ coroborat cu art 4 alin 3 lit a si c din contractul de inchiriere,evacuarea din apartament,obligarea la plata restantelor si obligatia la plata cheltuielilor de judecata .somatie inaintea cererii de trimitere in judecata nu am primit.multumesc astept raspuns.
am primit si instiintare de plata dar pur si simplu nu am avut de unde sa achit la timp .valoarea datoriei este de 374 de ron,reprezentand plata chiriei pe 4 luni.iar in contractul de inchiriere scrie ca daca nu platesc 3 luni la rand pot trece la rezilierea contractului .am mai avut o situatie asemanatoare acum un an si cateva luni cand am fost pleat din tara si atunci mi-a venit in posta o somatie si am trimis pe cineva si a platit.atunci era vorba de o restanta de 6 luni si nu am fost chemat in judecata si acum fara somatie m-au chemat in judecata
deci sa inteleg ca exista posibilitatea ca procesul sa nu mai aiba loc?prima infatisare este in data de 4 aprilie 2013 eu pot duce chitanta maine ca am platit debitul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere relu miclut relu miclut Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere andriciflorin andriciflorin Acum un an si jumatate am inchiriat un spatiu pentru un restaurant. O casa veche si darapanata cu o curte maricica. Am investit peste 200.000 euro pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru recuperare chiriilor neplatite adaarg adaarg Buna ziua, Sunt proprietar si inchiriez un apartament. Contractul de inchiriere este valabil pana in februarie dar chiria nu mi-a mai fost platita de 2 luni. ... (vezi toată discuția)