avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura pentru recuperare chiriilor neplatite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura pentru recuperare chiriilor neplatite

Buna ziua,
Sunt proprietar si inchiriez un apartament. Contractul de inchiriere este valabil pana in februarie dar chiria nu mi-a mai fost platita de 2 luni. Locatarul doreste sa compenseze chiria cu garantia dar suma pe care mi-o datoreaza este mult mai mare. De asemenea, doreste rezilierea imediata a contractului cu care nu sunt de acord si pe care nu o poate face decat despagubindu-ma, conform contractului inca in vigoare. As dori sa stiu daca pot deja sa cer oficial plata chiriilor restante si sa il oblig procedural sa-si achite datoriile, daca este o procedura care dureaza mult timp si ce anume ar trebui sa fac daca ramane in continuare in apartament si in ultima luna fara sa plateasca chiria.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 7 Ianuarie 2011
puteti cere plata chiriilor restante in baza somatiei de plata, insa dureaza in medie 6 luni (depinde de instanta competenta si de cit de aglomerata este).

daca ramine in apartament dupa incetarea contractului, puteti cere instantei sa dispuna evacuarea spatiului cu plata daunelor interese (le calculati la aceeasi valoare ca o chirie lunara, platibila pina la evacuarea efectiva).

evident, conteaza si ce mentioneaza contractul de inchiriere, deci luati informatiile postate sub aceasta rezerva.
Mergeti urgent la un avocat sa analizeze contractul.
Ar fi indicat sa deschideti foarte rapid procesul deoarece daca pleca o sa va lase probabil si cu datorii...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul nu plateste chiria de doua luni Ionuti532 Ionuti532 Chiriasul nu plateste chiria de doua luni. Ce pot sa fac ca sal dau afara? Dupa cat timp si cum se procedeaza, si cat timp dureaza pana primesc apartamentul ... (vezi toată discuția)
Nu mi se plateste chiria! tiramis2002 tiramis2002 buna!v-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu un raspns:am dat in chirie un apartament,primele 2 luni a platit, apoi imi spune ca a ramas fara job si e in proces ... (vezi toată discuția)
Inchiriere abc53 abc53 Sant proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat acum o luna ,chiriasii au schimbat iala fara sa ma anunte,nu raspund la telefon ,nici la ... (vezi toată discuția)