Sant proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat acum o luna ,chiriasii au schimbat iala fara sa ma anunte,nu raspund la telefon ,nici la interfon si nu mi-au platit chiria(acesta fiind motivul ,scadenta platii chiriei fiind depasita cu o saptamana) Am dreptul sa sparg noua incuietoare a apartamentului proprietate personala?
Nu, sub nicio forma.
Dar aveti dreptul sa va adresati instantei cu cerere de reziliere a contractului pe motiv de neindeplinire a obligatiilor contratuale (in speta neplata chiriei).
Multumesc pentru raspuns,dar un proces dureaza intre timp ei nu platesc nici chiria ,nici intretinerea ,tocmai de aceea am recurs la inchirierea apartamentului pentru a-mi completa pensia din care traiesc.Sper sa mai existe si alta solutie legala.
Nu aveti sub nici o conditie dreptul de a sparge usa, se va considera tulburare de posesie si se pedespeste penal.
Trimiteti-le printr-un executor judecatoresc sau prin posta cu confirmare de primire o notificare de rezliere a contractului pentru neindeplinirea contractului.
După aceea deschideti o actiune la judecatorie pentru evacuarea chiriasilor si obligarea la plata chiriei restante, penalizari de intarziere (daca sunt in contract) si plata debitelor la furnizori.
Pentru ai grabi mai repede apelati si la o ordonanta presedintiala de evacuare, avand ca motiv faptul ca pierdeti bani in aceasta perioada si ca aveti pe altcineva care doreste sa vina in chirie imediat.
Sper ca ati inregistrat contractul la AFP ca altfel riscati o amenda de 3500 lei pentru evaziune fiscala.
Chirii
mihaelasoltinschi
Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am ... (vezi toată discuția)