avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat de casatorie si de nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat de casatorie si de nastere copil

Salutari Domniilor voastre-am o mica problemae 5 ani si jumatate sant plecat din tara si am o autorizatie pe persoana fizica nesuspendata adica nu am inchis-o cand am plecat pentru ca ma gandeam ca am sa ma intorc inapoi dar am 5 ani si jum. si nu m-am m-ai intors intrebarea mea este aca vreau sa merg in tara si cer niste documente de la primarie si sa apostillez documentele cum ar fi un livret de familie,un certificat de casatorie si un certificat de nastere al copilului imi poate afecta sau obliga sa platesc datoria ce o am in contul autorizatiei de persoana fizica desi nu am apucat sa o folosesc pentru ca am scos-o in decembrie 2006 si in ianuarie 2007 am plecat din tara si mi s-a spus ca am de plata ceva bani,singura mea intrebare e daca ma afecteaza aceasta problema avand datorii la bugetul de stat sa nu-mi elibereze documentele ce le-am enumerat m-ai sus.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:58, 25 Iunie 2012
Inteleg ca acum vreti sa faceti si transcrierea certificatelor de casatorie si de nastere? Pentru ca transcrierea se face la primarie, intr-adevar, dar apostilarea se face la Prefectura.

In opinia mea nu ar trebui sa fiti conditionat in obtinerea actelor de stare civila de plata unor taxe datorate bugetului local, ar fi un abuz la fel ca in cazul refuzului de a incasa datornicilor taxele pentru cartile de identitate.
Legal nimeni nu va poate conditiona aplicarea apostilei ori eliberarea de certificate cu plata datoriilor catre stat. Daca intampinati probleme va adresati in scris institutiei, in speta prefectului dupa caz primarului. Ar fi categoric un abuz. Oricum la Prefectura ma indoiesc sa va intrebe cineva de datori. Acolo achitati 25 lei/buc. taxa pentru apostilare.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare casatorie alexandru9591 alexandru9591 Cum se poate (daca se poate) inregistra in Romania, o casatorie incheiata in Statele Unite? Care sunt documentele necesare si unde se pot depune! Ambii soti, ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Apostila in gibraltar?! nadia_federico nadia_federico buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU ... (vezi toată discuția)