avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii asig.sociale 01 iulie 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii asig.sociale 01 iulie 2012

Daca am incheiat contact de asigurare sociala cu casa de pensii cum se plateste de la 1iulie 2012 (ANAF sau ca pana acum la casa teritoriala de pensii ) ?

Daca am PFA , dar sunt angajat in alta parte cu contract de munca trebuie sa platesc contributii de asigurari sociale si pentru veniturile obtinute la PFA ?

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 09:00, 28 Iunie 2012
Se vor achita la ANAF
Da. Veti plati contributie de sanatate - 5.5% si impozit pe venit de 16%.
CAS-pensii nu mai trebuie sa platiti in conditiile in care sunteti angajat.
Puteti rezilia contractul (cu data de la care aveti incheiat CIM).
Azi e ultima suta de metri in care puteti merge la casa de pensii de care apartineti cu:

1. cerere reziliere declaratie asigurat pfa;
2. copie contract de munca;
3. copie C.I.

asta ca sa nu va mai transmita in baza de date ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator pfa - angajat la firma x panalivia panalivia Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu elucidarea darilor ce am sa le virez statului: sunt angajata la firma X cu 8 ore si in acelasi timp am ... (vezi toată discuția)
Contract pensii si asigurari sanatate pentru pfa? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, As dori sa stiu daca este nevoie sa imi fac contract pentru pensii si pentru sanatate fiind pfa si unde trebuie sa fac asta, eu avand sediul in ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)