avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua! stie cineva cat e in momentul de fata pensia alimentara calculata pentru venitul minim pe economie? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 11:28, 25 Iunie 2012
700 lei este in prezent salariul minim brut pe economie.
Acesta cuprinde si contributiile aferente venitului salarial.
Pensia se calculeaza la salariul net, adica 700 lei salariul brut - 170 lei ( CAS, CASS, somaj, 16%impozit), respectiv 530 lei.
Cota procentuala (functie de numarul de copii pentru care urmeaza a se plati pensie de intretinere) se va aplica deci la 530 lei

Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Taxe dupa salar OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI ce taxe se platesc dupa salar minim pe economie /lunar? Cu cat raman din 700lei? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim lauraraul lauraraul Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ? Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci ... (vezi toată discuția)