avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cas
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cas

spunetimi va rog daca sunt angajat la stat trebuie sa mai platesc asigurare de sanatate si la pfa?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:49, 26 Iunie 2012
Da, trebuie sa platiti.:)
de ce omule bun timp de 7 ani nu mi a spus nimeni ?
an 2006 cand am deschis pfa am antrebat si la registrul comertului si la cas daca an afara de cei 16% mai trebuie sa platesc ceva iar acum ma trezec cu decizie da impunere cu penalitati cu tot de aproape 14700 lei ? oare mai exista un pic de luciditate antara asta?
Eu stiu ca daca esti angajat cu carte de munca la privat sau la particular deja ti se opreste contributie la CAS deci daca mai ai si un PFA nu mai trebuie sa-ti faci contract cu ei .Eu zic sa mergi cu dovada ca esti angajat si ca s-au facut plati la CAS retinute din salariu si parte contributia angajatorului. Multe scrisori sunt trimise aiurea,ei au luat de la Registrul comertului PFA-urile inregistrate si gata,nu au de unde sa stie ca esti angajat cu carte de munca in alta parte . Eu zic sa mergi repede pana vineri pt.ca de luni 1 aprilie aceste fonduri vor fi administrate de ANAF !
LEGEA nr. 95/2006:
Art. 257. – (1) Persoana asigurată are obligaţia plăţii unei contribuţii băneşti lunare pentru
asigurările de sănătate, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 213 alin. (1).
(2) Contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 5,5%, care
se aplică asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfăşoară activităţi independente care se supun impozitului pe venit; dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia,aceasta nu poate fi mai mică decât cea calculată la un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass Serban Aurel Serban Aurel Daca am un contract de munca pe durata nedeterminata si un PFA, de cate ori trebuie sa platesc contributia pentru CASS (vezi toată discuția)
P.f.a. sanatate alex14061971 alex14061971 Sunt p.f.a. din 2008 . Pana la 30 ian. am fost angajat , de atunci sunt somer,dar nu am suspendat p.f.a.-ul.La sanatate nu am cotizat , deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Impozit cas oanafusaru oanafusaru Buna ziua am si eu nevoie de o informatie,daca in anul 2006 am terminat facultatea si icepand cu anul 2007 m-am constituit in PFA inregistrandu-ma atat la ... (vezi toată discuția)