avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... alternativa la concesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

alternativa la concesiune

Buna ziua,

daca proprietarul terenului este composesoratul in loc de concesiune ce alternativa exista pentru inchirierea terenului de lunga durata approx.50 de ani?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:34, 25 Iunie 2012
Art. 632-(1) din Noul Cod Civil prevede ca: “Formele proprietatii comune sunt urmatoarele: a) proprietatea pe cote –parti (coproprietatea)-si b)proprietatea in devalmasie (devalmasia). ( 2 ) Coproprietatea poate fi obisnuita sau fortata (3 ) Coproprietatea fortata nu poate inceta prin partaj judiciar.

Art . nr. 28 alineatele (6), (7), si (8) din Legea nr 1 din 11 ianuarie 2000—Legea Fondului Funciar--,care prevad ca: “Membrii formelor asociative aflati in devalmasie sau indiviziune
nu pot instraina propriile cote-parti unor persoane din afara acestora,”

Deci un membru intr-un composesorat nu-si poate vinde partea decat unui alt membru din acelasi composesorat.
In acelasi articol de lege scrie ca
”Terenurile acestor forme asociative nu pot fi instrainate in nici un mod,in intregime sau in parte”
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Composesorat hodor hodor buna ziua!am o cota parte intr-un composesorat.va rog sa-mi spuneti cum pot vinde aceasta cota parte, cui pot vinde aceasta cota parte si in baza carei legi.va ... (vezi toată discuția)
Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)
Donare drepturi composesorale Judit19 Judit19 Sunt proprietara unor drepturi composesorale din cadrul unui composesorat. vreau să donez aceste drepturi către fiul meu, dar cei de la composesorat ... (vezi toată discuția)