avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

In situatia in care,o persoana ii pensionar de urmas,avand varsta ceruta de lege,daca se casatoreste mai beneficiaza de pensie?:):
Cel mai recent răspuns: militarualexandradiana89 , utilizator 22:17, 25 Iunie 2012
Legea nu prevede nici o interdictie in cazul casatoriei, puteti lua aceasta pensie de urmas daca inca mai sunteti la scoala pana la 26 de ani.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Aici distingem dupa cum este vorba despre copil urmas sau sot supravietuitor care beneficiaza de pensie de urmas. In situatia in care copilul urmas se casatoreste, va beneficia de pensie de urmas in continuare. Daca insa sotul supravietuitor se recasatoreste, plata pensiei se suspenda.
Multumesc frumos pentru raspunsuri,nu eram foarte sigura,am citit legea pensiilor si prevedea ca numai in cazul in care nu mai continuu studiile. Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ContSters23466 ContSters23466 doresc sa ma lamuriti si pe mine cu o problema mama mea in virsta de 63 de ani a stat in concubinaj cu un barbat (acum are 71 de ani) care a divortat de putin ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas sabina_nico sabina_nico buna,am si eu o intrebare!sunt in anul 3 de studii la o facultate din mures,anul acesta termin facultatea,as vrea sa va intreb daca continui studile masterale ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Zetu Elena Zetu Elena 1.In urma unei tragedii fiica mea in varsta de 32 de ani a decedat,A fost casatorita si i-au ramas 2 fetite de 8 si respectiv 4 ani.A avut pensie de boala 419 ... (vezi toată discuția)