avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen de plata
Discuție deschisă în Executare silită

termen de plata

prin intermediul unui executor judecatoresc am facut poprire la trezoreria statului pe conturile ANRP-ului de pe data de 06.06.2012. executorul judecatoresc mi-a spus ca a facut o adresa catre ANRP prin care trebuia in 5 zile sa ne faca dovada inexistentei banilor in cont. acestia nu au dat raspuns la adresa. fapt pt care cica le-ar fi expirat termenul legal in care trebuia sa vireze suma respectiva. e adevarat? ce termen exista defapt? si daca tot a expirat termenul si nu mi-au dat banii ce mai este de facut? va multumesc mult!!!
Depuneti la BEJ cerere inregistrata prin care precizati ca staruiti in cererea de executare silita a debitorului
si cu ce ma ajuta acest lucru?!!!!
adica daca inaintez executorului o astfel de cerere in care precizez ca sturuiesc in cererea de executare silita, cu ce s-ar schimba situatia de fapt si anume ca desi trezoreria statului transmis executorului o adresa prin care spune ca va proceda la virarea sumei poprite dupa implinirea termenului legal prevazut de codul de procedura cevila iar acest timp a expirat dupa spusele executorului suma totusi nu a fost virata? cu alte cuvinte statul nu respecta prevederile art 456 din cpc. trebuie sa existe o solutie, nu se poate ca toate institutiile judecatoresti sa admita ca statul trebuie sa imi plateasca o suma de bani iar acesta sa nu dea curs la infinit. trebuie sa existe cumva o constrangere legala. pot cere o licitatie pentru executarea lucrurilor fixe din patrimoniu?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
laurentiuo, utilizator
am depus la BEJ o astfel de cerere prin care am mentionat ca staruiesc in cererea de executare silita a debitoarei insa tot nu s-a intamplat nimic. mai mult decat atat bej nici macar nu-mi da vreun raspuns pertinent la tot ceea ce se intampla sau la ce ar fi de facut. este absolut inadmisibil ce se intampla. chiar nu mai este nimic de facut? adica statul efectiv nu vrea sa-mi dea banii iar eu trebuie sa accept acest lucru pt ca nu am ce sa fac? singura mea parghie legala in acest moment nu mai aste alta decat sa merg la cedo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de o informatie din partea unei persoane care cunoaste aceasta speta pe care vreau sa o prezint: am ... (vezi toată discuția)
Executare silita tergiversata cioaca_liliana cioaca_liliana Am apelat in dec. 2014 la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in aplicare o sentinta ce are ca obiect recuperarea unei sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face impotriva unui executor judecatoresc care nu isi face treaba? Ovidiu1978 Ovidiu1978 Buna ziua. Acuma 2 ani am mers la un executor judecatoresc cu un act notarial incheiat intre mine si o alta persoana, caruia i-am imprumutat niste bani. In ... (vezi toată discuția)