avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executare silita

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de o informatie din partea unei persoane care cunoaste aceasta speta pe care vreau sa o prezint: am avut o actiune in instanta impotriva statului(ANRP), am castigat, am obtinut investirea cu formula executorie, am trecut la pasul urmator -apeland la un executor judecatoresc- prin care am obtinut sentintele definitive ale judecatoriei (de domiciliu a debitolui) si sunt in faza in care documentele au fost depuse la trezorerie pentru blocarea sumei si virarea ei.
Mi s-a explicat - de catre executor- ca aceasta suma va fi virata initial in contul BEJ, in care trebuie sa stea un timp si apoi, va ajunge in contul meu. Ma intereseaza daca acesta este circuitul corect al sumei.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: inimadistrusa , utilizator 01:33, 14 Decembrie 2011
Da acesta este circuitul si procedura legala
BEJ desfasoara acte/actiuni,emite somatii/procese verbale in sarcina debitorului
Cu ocazia executarii silite debitorul vireaza suma totala calculata de BEJ,in contul acestuia
BEJ retine din suma virata de debitor onorariu executare,cheltuieli aferente executare silita,urmand a va vira dvs ca debitor restul sumei
Va multumesc pentru raspuns!
As dori sa stiu si daca exista in procedura legala -stipulat- ca suma recuperata TREBUIE sa stea in contul BEJ, inainte de a-mi fi virata, un numar de zile in mod obligatoriu, dupa cum mi s-a spus.
Art. 458
Executorul judecatoresc va proceda la eliberarea sau distribuirea sumei de bani consemnate, numai dupa implinirea termenului de 15 zile de la primirea dovezii de consemnare a acestei sume.


Da, ti-am dat si articolul exact din Codul de Procedura Civila.

Acum eu te intreb altceva pentru ca stiu cum sta treaba cu ANRP. Tu chiar crezi ca iei curand ceva bani de la ANRP? E un haos acolo. Nu au bani. Sunt multi petenti care executa silit institutia. Si pana acum foarte subtire...
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu cat de repede o sa iau banii. Avand in vedere ca m-am judecat cu ANRP-ul din 2006 si in sfarsit am ajuns pe ultima suta de metri...sper. Am o colega care a primit sentinta de executare silita in vara aceasta cu o luna inaintea mea si a primit banii in cont, luna trecuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata laurentiuo laurentiuo prin intermediul unui executor judecatoresc am facut poprire la trezoreria statului pe conturile ANRP-ului de pe data de 06.06.2012. executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Suma executata virata in alt cont 2009iulia 2009iulia Speta este urmatoarea: executorul vireaza eronat suma de bani executata nu in contul creditorului, ci in contul persoanei juridice \"x\" ; aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Executorul amana restituirea sumei virate in plus Ryan97 Ryan97 Buna ziua, Dupa achitarea integrala a sumei revenite din dosarul de executare silita, pe persoana fizica, executorul imi trimite un PV privind executarea ... (vezi toată discuția)