avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de recurs

Buna,
Cand si cum pot formula recurs impotriva unei incheieri de sedinta prin care instanta mi-a respins exceptia tardivitatii formularii apelului?
Dupa ce se pronunta asupra fondului sau dupa pronuntarea Incheierii?

V a multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:51, 25 Iunie 2012
O astfel de incheiere se ataca o data cu fondul cauzei.
Portivit Art.282 alin.2 Cod procedură civilă , împotriva încheierilor premergatoare nu se poate face apel decât odata cu fondul, în afara de cazul când prin ele s-a întrerupt cursul judecatii.
Potrivit art. 299 alin 1cod procedsură civilă, în cazul recursului, dispoziţiile art. 282 alin. 2 se aplică în mod corespunzător.
Se poate ataca odata cu fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs odata cu fondul??? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Buna seara,o intrebare pentru stimabilii avocati, Cum se procedeaza in situatia in care se face RECURS ODATA CU FONDUL??la fel ca si recursul clasic? (vezi toată discuția)
Recurs - dupa apel dadam dadam As dori sa stiu daca solutia : \\"Anuleaza ca netimbrat apelul formulat de reclamant X impotriva sentintei civile nr.X pronuntate in dosarul civil nr.X al ... (vezi toată discuția)
Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)