As dori sa stiu daca solutia : "Anuleaza ca netimbrat apelul formulat de reclamant X impotriva sentintei civile nr.X pronuntate in dosarul civil nr.X al Judecatoriei X si impotriva incheierilor premergatoare, pe care le mentine" poate fi atacat cu Recurs.
Multumesc
Am pus aceasta intrebare pentru ca am gasit pe acest link:
http:legeaz.net/spete-drept-comercial/
recursul-impotriva-incheierilor-premergatoare-este-450-2011
"Recursul împotriva încheierilor premergătoare este inadmisibil
- art.282 alin.2 Cod procedură civilă\" si nu stiam sa il interpretez.
Multumesc pentru raspuns.
Faceți o confuzie. Atunci când de anulează o cerere ca netimbrată, instanța nu pronunță o încheiere premergătoare.
Încheierile premergătoare reprezintă încheierile care preced hotărârea şi au ca scop să pregătească soluţionarea pricinii.
Or, per a contrario, ceea ce s-a pronunțat în cazul dvs reprezintă o încheiere ce rezolvă fondul cauzei - chiar dacă în sensul anulării cererii, deci se încardează la categoria arătată de Art. 255 Cod procedură civilă:
Hotararile prin care se rezolva fondul cauzei in prima instanta se numesc "sentinte", iar hotararile prin care se se solutioneaza apelul, recursul, precum si recursul in interesul legii ori in anulare se numesc "decizii". Toate celelalte hotarari date de instanta in cursul judecatii se numesc "incheieri".
De atacat, va fi, deci, atacată decizia dată în apel. Încheierile premergătoare nu pot fi atacate separat, dar în cauza dvs poate fi atacată decizia din apel, eventual, în cadrul atacului și modul de calcul al taxei de timbru.
Termen de recurs
gyoni8
Buna,
Cand si cum pot formula recurs impotriva unei incheieri de sedinta prin care instanta mi-a respins exceptia tardivitatii formularii apelului?
Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru
Statescu
Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)