Cum pot fi trasi la raspundere administratorii unei societati comerciale care vand activele societatii, au cifra de afaceri aproape zero si cheltuiesc veniturile obtinute mai mult pe salarii ??
Sunt actionar la o societate comerciala cu capital privat, pe actiuni care are o cifra de afaceri aproape de zero, societatea obtine venituri din vanzarea activelor detinute iar bani sunt cheltuiti mai mult pe salariile angajatilor care nu realizeaza nimic, iar noi actionarii suntem prejudiciati.
Care este modul de tragere la raspundere al administratorilor??
Poate fi vorba de gestiune frauduloasa ??
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
intai de toata ar trebui sa tineti o AGA si sa schimbati administratorii societatii. Apoi faceti un audit contabil, financiar si juridic si abia dupa ce analizati concluziile acestuia puteti initia - in baza unei AGA - o actiune in raspundere.
asta nu va foloseste prea mult deoarece dvs doriti in primil rind stoparea activitatilor frauduloase si apor veti dori sa stiti ce s-a intimplat.
in caz contrar puteti fi reclamat de infr de denunt calomnios.
Societatea comerciala are activitatea suspendata si in cadrul AGA s-a votat vanzarea imobilului unde este sediul social al societatii.
In aceste conditii nu se mai pune problema relansarii activitatii iar toate veniturile obtinute din vanzarea trecuta si viitoare ale activelor au merg in mare parte pentru salariile angajatilor si salarii compensatorii.
In acest caz daca fac plangere penala credeti ca se va da NUP ??
Va rog un raspuns si va multumesc pentru raspunsuri.
daca AGA a votat vinzarea atunci admin a executat mandatul conferit de catre AGA.
plata salariilor este o prioritate deoarece neefectuarea platilor ar prejudicia societatea fiind de presupus ca acestia vor cistiga in instanta drepturile salariale. iar in final, neachitarea salariilor prevazute de catre sentinta judecatoreasca este infractiune si se pedespseste cu inchisoare de pina la 6 ani (art 261 CM).
din ce spuneti dvs, admin nu a facut nimic eronat ci dimpotriva, a protejat societatea prin efectuarea platilor prevazute de contractele in vigoare.
Vanzare cumparare activ
orca
O situatie interesanta
O S.A.. este constituita din 6 actionari din care 5 sunt persoane fizice de cetatenie romana, care detin impreuna 51 % din capital, ... (vezi toată discuția)