avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale In cazul in care in calitate de actionar am fost ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

In cazul in care in calitate de actionar am fost inselat in ce infractiune se incadreaza fapta ?

SUNT actionar la un S.A. , societate pe actiuni unde actionarul majoritar un fost PREFECT a REINVESTIT timp de 7 ani DIVIDENTE uriase (lucrari pe bani publici de milioane) el este un renumit MILIONAR care a trecut pe doua firme o parte din CHELTUIELI respectiv venituri la firma unde el si sotia sunt asociati si a ridicat anual DIVIDENTE , noi ceilalti care detinem 49% am ramas cu BUZELE UMFLATE.
In ce articol se incadreaza fapta PENALA?

multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:21, 13 Octombrie 2013
Inselaciune si poate si altele...fals, uz de fals...bancruta frauduloasa...
La prima vedere pare naivitate, trebuie sa reveniti cu amanunte, nu pare a fi nici o infractiune din ceea ce scrieti, doar daca a luat bani din firma la care sunteti actionara si i-a insusit in firma personala, fara forme legale. Modul de impartire al beneficiilor sunt stabilite in contractul de societate, reinvestirea profitului (nu a dividendelor) se aproba prin votul AGA, ori noi nu cunoastem ce prevede contractul dvs. de societate si cum se iau decizii in respectiva firma.
eu propun o afacere vin cu 51% din capital si restul nesemnificativ ca vot 49% mai bag si un FRATE /interpus eventual pentru 10% , timp de 7 ani reinvestesc profitul in UTILAJE si utilaje PROFITUL e urias MILIOANE dar impreuna cu sotia mai fac inca 2 SRL si alti INTERPUSI si justific CHELTUIELI din S.A . si fac VENITURI in SRL uri care imi permit un alt PROFIT pe care il ridic ca DIVIDENT, RESTUL raman cu ochii in SOARE, utilajele se invechesc, intervine si intretinerea lor, etc.
PRACTIC le am luat banii si i am MINTIT cu ceva ce nu poate fi decis de EI.
NOI 49% suntem nesemnificativi , nu putem hotara nici daca vrem sau nu DIVIDENTE, LEGAL .

vreau sa fiu INDRUMATA legal ce procedura exista sa fac o plangere penala dar imi trebuie articolul penal CORECT.
BANCURTA din punct de vedere a modalităţii de săvârşire a bancrutei simple, aceasta putea îmbrăca următoarele forme:

* Neţinerea sau ţinerea incorectă a registrelor;

* Neefectuarea sau efectuarea incorectă a inventarelor;

* Neexecutarea obligaţiilor decurgând dintr-un concordat anterior;

* Nedeclararea încetării plăţilor în termen legal;

* Neprezentarea nejustificată la invitaţiile judecătorului sindic;

* Diminuarea patrimoniului prin operaţiuni de noroc;

* Operaţiuni comerciale ruinătoare în scopul de a întârzia încetarea plăţilor;

* Plata creditorilor în detrimentul masei credale, dupa încetarea plăţilor;

* Dolul pentru obţinerea moratoriului. (codul civil-CONTRACTE COMERCIALE )

Codul Comercial prevedea şi varianta agravantă a bancrutei frauduloase, reglementată de art. 180 Cod Comercial, infracţiunea de bancrută frauduloasă presupunea următoarele modalităţi de săvârşire, modalităţi circumscrise unei intenţii frauduloase:

- Sustragerea sau falsificarea registrelor, distrugerea, tăinuirea sau disimularea activului;

- Simularea de datorii şi declararea frauduloasă a pasivului;

- Vânzarea de active sub valoare;

Iniţial, Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale reglementa în prevederile art. 208 infracţiunea de bancrută frauduloasă.
ESTE clar ca este INSELACIUNE , nu aveam nevoie de alte SRL -uri INTERMEDIARE, UN S.A. PERMITE ca si SRL orice caen :)), de ce nu a angajat pe S.A. sau a inchiriat pe S.A . tot ce era necesar desfasurarii activitatii autorizate.

NUMAI DIN PRACTICA noi putem invata ce TEPARI sunt MILIONARI, in rest NU ne asteptam.
OAMENII sunt nascuti intentionat sa si bata JOC de OM, ciudati mai sunt UNII !
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
olden, utilizator
vreau sa scot in evidenta INTENTIA si sa invatam sa nu credem ca altii sunt OAMENI.OBLIGATIUNILE sunt sigure in ce priveste un PROFIT in rest TEAPA permisa de STAT.
olden, utilizator
emil6702 a scris:

La prima vedere pare naivitate, trebuie sa reveniti cu amanunte, nu pare a fi nici o infractiune din ceea ce scrieti, doar daca a luat bani din firma la care sunteti actionara si i-a insusit in firma personala, fara forme legale. Modul de impartire al beneficiilor sunt stabilite in contractul de societate, reinvestirea profitului (nu a dividendelor) se aproba prin votul AGA, ori noi nu cunoastem ce prevede contractul dvs. de societate si cum se iau decizii in respectiva firma.

am scris \" La un S.A. SOCIETATE PE actiuni timp de 7 ani reinvestesc profitul in UTILAJE si utilaje\" si pe alte SRL uri ridica dividente .
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Certificat de actionar adrianantn adrianantn Buna ziua, Zilele aceste soacra mea a gasit printre actele ei un certificat de actionar de cand lucra (din 2008 este la pensie pe caz de boala). Pe acel ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intimpla cu dividentele? Diana_10 Diana_10 La o societate care a avut in 2009 profit s-a repartizat prin Hot. AGA la dividente. Acestea urmind sa fie platite de-a lungul anului 2010. Acum ... (vezi toată discuția)
Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)