avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovinieta

Buna ziua!
Am primit azi cu un proces verbal de contraventie pentru circulatie pe drumurile nationale fara plata rovinietei. Probabil au dreptate, expirase rovinieta si nu mi-am dat seama. Dar am citit ca....citez....
"In toate plangerile contraventionale am solicitat instantelor de judecata sa constate nulitatea proceselor-verbale in conformitate cu art. 19 din O.G. nr. 2/2001 intrucat acestea nu sunt semnate pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient, iar conform art. 17 din O.G. nr. 2/2001, acest viciu atrage nulitatea absoluta a procesului-verbal de contraventie, instantei de judecata ramanandu-i numai sa constate aceasta nulitate chiar din oficiu."

Oare am vreo sansa sa scap de amenda? Si cum?
Multumesc anticipat!
Depuneti contestatie in termen de 15 zile de la comunicare.Cereti eventual sfatul unui specialist care sa va indice temeiurile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta gabrielwm gabrielwm Buna, Din data de 04.08 anul curent am circulat fara rovinieta. As dorii sa ma lamuriti daca voi primi mai multe amenzi sau doar una singura, dat fiind faptul ... (vezi toată discuția)