avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cand preiau o imagine si o modific se considera ca ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cand preiau o imagine si o modific se considera ca incalc dreptul de autor?

Buna Ziua! In cazul in care am preluat o imagine de pe internet, dar am modificat-o in proportie de 90% si urmeaza sa o folosesc pentru imprimare pe produs textil si comercializare, atat online cat si offline, as putea avea probleme cu copyright-ul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 20:09, 25 Iunie 2012
in mod normal da. modificarea imaginii (in orice proportie) reprezinta realizarea unei opere derivate conf art 13 lit i din L 8/1996. Pentru a putea efectua opere derivate precum si ptr a putea folosi respectivele opere derivate, este necesar consimtamantul autorului operei materializat prin contract de cesiune de dr. patrimoniale de autor.

mai mult decat atat, s-ar putea interpreta ca modificarea efectuata de dvs. aduce atingere dr. moral al autorului.

aveti mare grija cu pozele luate de la GETTY IMAGES ce are ca reprezentant in Romania pe Guliver- ei au un soft specializat ptr a identifica pozele luate fara drept si se indreapta cu actiuni in pretentii asupra utilizatorilor nelegitimi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea copyrightului daveamz daveamz Am si eu o nelamurire in legatura cu legea copyrightului privind imaginile/fotografiile. Am citit legea privind drepturile de autor Legea nr. 285 din 23 iunie ... (vezi toată discuția)
Se incalca dreptul de copyright prin folosirea pe un forum a imaginilor de pe net leiacristea leiacristea Imaginile gasite pe net si folosite la diverse joculete pe un forum se pot considera ca incalca drepturile de copyright?Imaginile sigur sant clasificate pe o ... (vezi toată discuția)
Articole instructive ce au ca subiect programe informatice protejate de drepturi de autor Iulian81 Iulian81 Ma poate lamuri cineva cu siguranta daca se incalca sau nu drepturile de autor ale unei firme sau programator atunci cand realizam si publicam pe internet ... (vezi toată discuția)