avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sustragerea de la executarea pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

sustragerea de la executarea pedepsei

buna ziua,
Doresc sa aflu daca o persoana care se sustrage de la executarea pedepesi de 5 ani,daca se preda sau v-a fi prins,v-a executa pedeapsa de 5 ani?sau poate beneficia de eliberare conditionata si v-a executa doar 40 de luni?
Cand incepe sa curga termenul de prescriptie,de la data ramanerii definitive,sau din momentul in care se emite mandatul european de arestare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:45, 26 Iunie 2012
Este posibil sa intre in comisia pentru liberare conditionata in conditiile prevederilor art.77 din Legea nr.275//2006 , dar avand in vedere faptul ca se sustrage sau s-a sustras de la executarea pedepsei , aceasta comisie va face aplicare disp.alin.4 al articolului mentionat si va dispune amanarea propunerii , stabilind un termen de reexaminare a cererii condamnatului.
Cand se adreseaza direct instantei , condamnatul , aceasta in situatia aratata poate dispune acordarea unui nou termen de reiterare a cererii.
multumesc de raspuns.dar in cazul termenului de prescriptie?
Trebuie mai multe amanunte pentru a vedea despre ce fapte este vorba si despre termenul de prescriptie al acestora .
Trebuie de asemenea cunoscut daca in conditiile legii in cazul dvs nu a operat o intrerupere a prescriptiei , situatie in care calculul termenului de prescriptie se reia .
este vb despre infractiuni privind comertul electronic.si ma intereseaza de cand incepe sa curga termenul de prescriptie.multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
daniel124, utilizator
Mandatul european de arestare reprezintă o procedură simplificată de extrădare şi are efect de întrerupere a prescripţiei executării pedepsei. Perioada de prescripţie care a curs anterior emiterii mandatului european de arestare este înlăturată, urmând să înceapă un nou termen de prescripţie.
Deci dacă emiterea mandatului european de arestare a avut loc anterior împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei, acest lucru constituie o cauză specială de întrerupere a prescripţiei executării pedepsei, prevăzută de art.35 alin.2 din Legea nr.302/2004.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)