avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals?

buna seara,
am o intrebare cam ciudata...
cunosc pe cineva X care a facut in contract de colaborare pentru drepturi de autor la o firma, contractul a fost facut pe trei luni doar pentru motivul de a mari venitul sa poata face un imprumut.
dupa aceasta perioada contractul a fost inchis, imprumutul ridicat. doar ca aceea persoanaX care a incheiat contractul cu firma nu a scris nimic si nu are niciun drept de autor.
totul a fost facut acum cinci ani...

o alta persoana il ameninta pe X ca reclama pe patron si pe persoana X cum ca nu are drepturi de autor si nu a scris niciun articol pentru firma respectiva.

acum va intreb si eu, poate face puscarie persoana X si patronul?
se considera fals in acte? :(
patronul a platit taxe si tot ce era de platit, persoana X a platit imprumutul la banca...

va multumesc frumos de ajutor
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
carmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:53, 25 Iunie 2012
Persoana care a facut falsul si cea care l-a folosit pentru imprumut , risca sa fie cercetate pentru infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale(art.288 c.pen- pedeapsa : 3 luni la 3 ani inchisoare) si respectiv , uz de fals(art.291 c.pen.- pedeapsa : 3 luni la 3 ani inchisoare).
Daca patronul nu are nicio cunostinta despre cele petrecute si nu are nicio implicare , nu poate pati nimic.
In cazul in care acesta este santajat , el trebuie sa formuleze plangere penala la organele abilitate pentru infractiunea de santaj , impotriva persoanei care il ameninta.
multumesc frumos pentru raspuns.patronul stie, el a fost de acord sa ajute persoana X...
Patronul firmei poate fi complice sau autor la savarsirea celor doua infractiuni in functie de activitatea sa infractionala si de participatia sa la savarsirea faptelor.
Pentru stabilirea incadrarii juridice corecte trebuie cunoscuta activitatea infractionala concreta a patronului , iar aceasta incadrare este data si de probatoriile administrate in cauza
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de influenta/inselaciune? xuser xuser Un infractor care merge la victima si ii zice \"retrageti plangerea, ca am pile in politie,etc si va fi mai rau de tine decat de mine\" poate fi tras la ... (vezi toată discuția)
Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)
Fals in acte si apartenenta la grup infractional stefanu12d stefanu12d buna ziua, ce s-ar putea intampla daca sunt acuzat de apartenenta la grup infractional si fals in acte? lucrez la un magazin de telefonie mobila si am ... (vezi toată discuția)