avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna! in urma succesiuni a unui imobil s-a obtinut cota parte de 3/5 care revine tatalui,iar cota parte de 3/3 revine fiului,mama fiind decedata.Tatal are o datorie la o persoana fizica si cota parte ce-i revine acestuia este executata silit,adica 3/5 din imobil,se adjudeca iar din suma respectiva se achita datoria,mentionez ca vinzarea cotei parti s-a facut fara a exista schita de dezmembrare a imobilului,dupa adjudecare fiul incearca sa ia legatura cu persoana care a cumparat cota parte de 3/5 pentru a face schita de dezmembrare a imobilului dar acesta nu-i de gasit.Dupa 2 luni de la adjudecare executorul ne anunta ca v.a scoate la licitatie si cota parte ce-i revine fiului ,mentionez ca din vinzarea cotei de 3/5 ce.-i revenise tatalui s-a achitat datoria,intrebarea este :poate executorul sa scoata la vinzare prin licitatie cota parte ce-i revine fiului cu toate ca acesta nu doreste vinzarea cotei ,care este legea care-i da dreptul executorului sa vinda cota parte ce-i revine fiului ??????? daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.....va multumesc !!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters256749 , utilizator 20:26, 21 Iulie 2012
Executorul nu poate executa decat titluri executorii, iar executarile silite se pot realiza doar asupra bunurilor debitorului, nu si a altor persoane.
Prin urmare, executorul nu poate vinde la licitatie publica cota indiviza a fiului, daca nu exista un titlu executoriu impotriva acestuia.
girafa a scris:

poate executorul sa scoata la vinzare prin licitatie cota parte ce-i revine fiului cu toate ca acesta nu doreste vinzarea cotei ,

Executarea unui debitor poate fi realizata numai in baza unui titlu executoriu
In speta mentionata ,executorul nu poate sa ridice pretentii asupra tertilor care nu au tangenta cu obligatiile debitorului

multumesc pt raspuns,,,,,,,,,,,,,,deci fiul nu are nici o datorie nicaieri si nici titlu executoriu nu are ,fiul vrea sa -si pastreze cota parte ,iar daca totusi executorul incearca vinzarea ce poate face fiul???
Legal,executorul nu poate sa execute cota fiului,deoarece nu detine titlu executoriu pe numele acestuia
Daca totusi.se ajunge la astfel de situatie abuziva,fiul are dreptul sa formu;leze contestatie la executarea silita
Multumesc pt raspunsul dat, am vb cu avocatul si o sa ia legatura cu executorul sa vedem pe ce motiv vrea sa scoata la licitatie cota fiului ,miine sper sa obtin raspunsul.Va mai deranjez cu o intrebare: cum se face dezmembrarea cotelor parti dupa adjudecare,exista vre_o lege in acest scop s-au la intelegerea celor doua parti , pt ca in cazul de fata s-a executat adjudecarea pe cota tatalui dar fara a se sti ce parte a imobilului ,teoretic stim cota 3/5 dar faptic nu...................va rog daca poate cineva sa-mi raspunda ----------multumesc !

Alte discuții în legătură

Mostenire,.....indiviziune ContSters256749 ContSters256749 buna seara ! nu stiu daca am ales bine forumul ,am nevoie de un raspuns ,subiectul este urmatorul: in urma succesiunei dupa moartea mamei am obtinut dintr-o ... (vezi toată discuția)
Executare silita contestatie la adjudecare ContSters250741 ContSters250741 Buna !am imprumutat de la o pers fizica suma de 3000 E ,nu am putut sa-i restitui si a urmat procesul in urma caruia am fost anuntat cu executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Executare silita-cota parte dintr-un imobil distru2004 distru2004 Va rog sa-mi raspundeti si mie: daca pe un bun imobil exista 3 propietari Nr.1: 25%;Nr.2 :25% si Nr.3 : 50% si unul din cei care are cota de 25% a facut un ... (vezi toată discuția)