avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata pe post vacant?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata pe post vacant?

Sunt in a 6-a luna de somaj. Am participat la un concurs si am reusit. Anuntul concursului a fost pe un post pe perioada determinata de un an "cu posibilitate de prelungire". Ulterior am aflat ca postul este vacant si atunci mi-a venit un dubiu: in aceasta situatie, mai poate fi vorba de o angajare pe perioada determinata sau, mai corect ar fi sa fie perioada nedeterminata cu o perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:06, 26 Iunie 2012
Angajarea se va face pe durata determinata , chiar daca locul respectiv era vacant .... daca se voia o angajare pe durata nedeterminta, atunci in conditiile de organizare a concursului era specificat asa ceva.
1. Bine, dar Codul Muncii art 83 nu spune ca:

"Art. 83. [cazurile de incheiere a contractului individual de munca pe durata determinata]
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe."
?

2. In cazul in care, totusi, angajarea se face pe perioada determinata, poate rezulta si faptul ca, in ciuda reusitei la concurs, am putea fi mai multi angajati contemporan, pe acelasi post? Intreb aceasta deoarece (nu-mi amintesc temeiul legal) stiu ca pe acelasi post pot fi angajati mai multi insi pe perioada determinata. In ipoteza asta, unde ar mai fi logica concursului?

3. In cazul in care dupa 12 luni (cat e declarat ca tine perioada determinata, sau 36 de luni, maximul pana la care se poate prelungi) voi fi declarata incompatibila cu postul (sau alt motiv), voi putea sa beneficiez de un nou somaj sau se va relua acesta, de unde s-a intrerupt?
1. Conditiile de angajare le stabileste angajatorul si nu viitorul salariat ...

2.Daca este vorba despre sectorul bugetar, atunci angajarea se face prin concurs sau examen , indiferent de numarul de locuri scoase la concurs.

3. Daca angajarea se face pe durata determinat de maxim 12 luni, atunci plata somajului se suspenda, urmand a se relua la data incetarii raportului de munca.
Daca angajarea se face pe o durata determinata de peste 12 luni , atunci plata somajului va inceta ... intrarea din nou in somaj facandu-se numai daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru acordarea somajului.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca postul nu era vacant ,nu se putea organiza concurs pt. ocuparea acestuia,in acest caz din cate inteleg este vorba despre un post temporar vacant(1 an)
In cazul dvs.este vorba despre o angajare cu contract de munca pe perioada determinata de 12 luni,contract care sigur va contine si clauza referitoare la perioada de proba.

Offtopic: Interventie moderator

Va adresez rugamintea de a respecta Regulamentul de postare referitor la citarea mesajelor .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea pensionarului cu contract pe perioada nedeterminata din perioada determinata alex15mariana alex15mariana Buna ziua, mama mea a iesit la pensie a avut cumul cu functia in continuare timp de 3 ani fara sa mai dea un examen dupa acei 3 ani a dat examen si a angajat-o ... (vezi toată discuția)
Contract individual perioada determinata costy_ors costy_ors cunoaste cineva o situatie in care poate fi incadrata o persoana cu contract individual de munca pe perioada determinata pe un post vacant? (vezi toată discuția)
Angajare pensionar aurora59 aurora59 Buna ziua Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)