Buna ziua.As dori sa fac sng,astfel ajungand grefier cu studii superioare.Imi dau silinta si invat ,iau examenele dar apoi trebuie sa merg la concurs pentru a obtine un post in orasul meu.Nelamurirea mea vine din faptul ca mama mea imi spune ca daca nu ai pile nu intrii pe post,ca doar nu o sa intru eu cand pot sa intre copii judecatorilor,etc.Chiar asa mare e mafia si acolo sincer?Vreau parerea dvs.Eu momentan lucrez si nu as vrea sa ma avant si sa-mi fac sperante si apoi sa ajung la vorba mamei mele :fara pile esti mort.Sunt constienta ca asa s-a ajuns dar totusi ...Va multumesc anticipat!
nu te da batuta din start se merita sa incerci si sa stii ca nu isi baga judecatorii copiii pe astfel de posturi ca este foarte multa munca si raspundere. daca te hotarasti sa dai acest examen trebuie sa inveti; este concurenta foarte mare si nu din cauza ca este o munca usoara ci din cauza ca este un loc de munca stabil si un salariu cat de cat bun, nu in ultimul rand ca absolvent de drept este o sansa sa ai satisfactia unui loc de munca pe specializarea ta fara sa astepti ani de zile sa iti faci o reputatie ca avocat sau consilier juridic.
poate pe la curtile de apel se mai apeleaza la PCR dar la SNG, daca inveti si intri, primesti post la terminarea cursurilor fara nici un dubiu. problema se pune unde il primesti ca s-ar putea sa te trezesti repartizata cine stie pe unde. dar va fi exclusiv vina ta ca nu ai reusit sa asimilezi mai mult decat colegii tai si nu ai avut sansa sa faci tu alegerea.
in concluzie nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce se spune mai ieste si adevarat daca consideri ca poti face fata si ti-ar placea sa ai un astfel de job se merita sa te lupti. apropo incearca sa te obisnuiesti cu astfel de "pareri" daca vrei sa intri in sistem cam asta e atmosfera intr-un astfel de loc de munca.