avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO curier
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO curier

Ce curier folositi de obicei pt. a va adresa curtii?
Am auzit multe "zvonuri" cand desi cineva s-a plans in relativ repede 1-2 la curte plangerea i s-a respins a fi netrimisa in termen! e adevarat?!
Stimate domn,

Conform uzanței CEDO, arătate inclusiv în precedentul precedentul KIPRITCI contra Turciei, data introductivă a aplicației este socotită data la care aplicantul a introdus cererea - data poștei.

Acesta este principiul general al datării aplicației și nu este diferit nici față de dreptul român.

Astfel, zvonurile arătate de dvs nu apar ca fiind justificate.

Cu stimă.

Ma scuzati tot nu mi-ati raspuns la intrebare. Intreb acest lucru deoarece prin DHL un plic international costa 300 lei !!!! Sa ma corecteze cineva daca ma insel....
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
xuser, utilizator
Stimate domn,

Eu folusesc, fara probleme, Posta Romana - scrisoare externa, cu confirmare de primire.
va rog sa-mi spuneti daca CEDO poate sa repuna pe functie un functionar public cu statut special care a fost destituit?
Stimată doamnă,

În nici un caz CEDO, ea însăși, nu poate să repună pe cineva în funcție. CEDO poate să constate încălcarea drepturilor și libertăților protejate de Convenția Europeană și să acorde, în funcție de caz, satisfacție echitabilă pentru aceste încălcări.

În anumite condiții speciale, CEDO mai poate institui așa-numitele Interim Measures - măsuri Provizorii, dar acestea reprezintă o instituție specială și nu se referă la o repunere în funcție.

Totuși, având în vedere caracterul executoriu al hotărârilor CEDO, precum și anumite documente internaționale, România a conturat un cadru legislativ privitor la redeschiderea procedurilor interne. În cadrul acestei proceduri, ar putea fi posibilă, în funcție de caz, repunerea unei persoane într-o anumită funcție.

Acest cadru se numește rejudecare după câștig CEDO.

Dacă doriți, puteți lectura un articol pe această temă aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo poate anula hotararile judecatoresti? larissabogdan larissabogdan buna seara am si eu o nelamurire ....daca am trimis procesul la cedo si deja miau trimis formularele pt a le completa mar interesa daca cedo poate anula ... (vezi toată discuția)
Greseala de inregistrare dosar la cedo TraianH TraianH In urma unui FAX pe care l-am transmis la CEDO pe prin care ii anuntam ca DHL prin care am trimis dosarul la CEDO, a gresit o litera din adresa mea pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva cedo. mihai-marius mihai-marius buna seara, ma numesc mihai, si am cateva intrebari. - in 2008 am dat in judecata statul roman pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti pentru ... (vezi toată discuția)