avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Hotarare definitiva cedo.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Hotarare definitiva cedo.

buna seara, ma numesc mihai, si am cateva intrebari.
- in 2008 am dat in judecata statul roman pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti pentru retrocedarea a 4 hectare de teren in constanta.
- in tara am castigat toate procesele dar nu am fost pusi in posesie.
- la cedo avem hotarare unanima data inca din 2010.

Intrebarile mele sunt:

- pot notifica pe cineva, vreo institutie a statului ca sa se deschida procedura de intelegere amiabila?
- ce pot spera? actele noastre sunt "beton".
- ce va face cedo sau statul roman, dupa ce se termina aceasta suspendare ?
- va mai fi si o a 3-a amanare?

PS: link catre hotararea in franceza a cazului meu. ( [ link extern ] )
PS2: daca doreste cineva hotararea in romana, scrieti-mi la adresa tmm_86@yahoo.co.uk
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
mihai-marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:45, 13 Noiembrie 2012
din cate inteleg statul a sustinut ca nu a putut fi respectata hotararea din motive obiective intrucat nu exista teren liber si Curtea a acordat un termen pentru a se ajunge la un acord. Deci opinia mea este sa notificati comisia locala pentru a ajunge la un consens
comisia locala, ne-a tratat cu indiferenta totala, am avut dosar de executare, si nu am primit nici un raspuns scris. cum se si vede in hotarare, au venit cu aberatii ca ne-au propus "verbal" si nu mi se raspunde, avem multe memorii la primarie nu am primit nici un raspuns si nici o cheie de control cum se procedeaza de obicei.

la cedo noi am cerut valoarea terenului, deoarece terenul a fost dat in timpul proceselor mele.

Stimat forumist,

1. În primul rând, exclusiv CEDO are competența ca să propună o înțelegere părților, în faza procedurilor comunicate - faza a doua a procedurilor CEDO.

Această înțelegere se desfășoară în baza Regulii 62 din Regulamentul CEDO, pe care vă invit să îl citiți, în ultima variantă din 1 septembrie 2012 , aici:

[ link extern ]

2. Nu am înțeles nicidecum despre ce suspendare este vorba, dvs, având o hotarare unanima data inca din 2010, precum susțineți, nu vă raportați la termenul de grație acordat în procedura-pilot împotriva României.

O hotărâre CEDO definitivă este executorie și se cere a fi executată fără discuții.

Puteți avea în vedere și articolul publicat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Astfel, în linii mari, dacă aveți o hotărâre CEDO și doriți să intrați în posesia sumelor acordate drept satisfacție echitabilă, luați legătura cu Agentul Guvernamental - Ministerul Afacerilor Externe - și se va face plata în contul indicat.

Dacă doriți o restitutio in integrum, urmăriți pașii arătați în articolul indicat.

Cu stimă.
Bună ziua,

Stimat forumist,

Am analizat, de principiu, speța dvs, așa cum mi-ați indicat-o prin intermediul mesajelor private.

În urma celor observate, situația dvs apare a fi următoarea:

1. Nu este incidentă, așa cum am presupus inițial, procedura-pilot în cauza Trofim v. România și nu acesta este motivul nepronunțării asupra daunelor. În fapt, nu există nici o suspendare datorată procedurii-pilot, aceasta nefiind aplicabilă în speța dvs.

2. În anumite cazuri, Curtea Europeană poate disjunge judecarea Cauzei propriu-zise de a acordarea Satisfacției Echitabile, ceea ce s-a și întâmplat în acest caz.

Ca exemplu, vă pot arăta cel mai cunoscut precedent în acest sens: Cauza Brumărescu contra României. În această cauză, Cererea 28342/95, Curtea Europeană a pronunțat două hotărâri.

* Hotărârea pe fondul Cauzei - în engleză, MERITS - din data de 28 octombrie 1999 și, ulterior,

* Hotărârea în ceea ce privește acordarea satisfacției echitabile - JUST SATISFACTION - din data de 23 ianuarie 2001

În cauza dvs, datorită, probabil, expertizei puse în discuție de către părți, precum și a invitării părților la o înțelegere, s-a ajuns la această metodă, atipică: disjungere și pronunțarea ulterioară asupra Art. 41 al Convenției, satisfacția echitabilă.

Practic, în Cauza dvs, vor exista două Hotărâri distincte:

prima, pe care deja o cunoașteți, privitoare exclusiv la fondul cauzei,
și a doua, care nu a fost încă pronunțată, asupra Art. 41, Satisfacția Echitabilă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire proprietate cedo Dana Maria Corneanu Dana Maria Corneanu Am formulat o cerere la CEDO in 2010, privind restituirea in natura a unui teren preluat abuziv (fara titlu) de statul roman. In ultima adresa primita de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)
Hotarare cedo masumzg masumzg ce inseamna cand intr-o hotarare cedo despagubirea baneasca se tine sub rezerva? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)