avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Greseala de inregistrare dosar la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Greseala de inregistrare dosar la CEDO

In urma unui FAX pe care l-am transmis la CEDO pe prin care ii anuntam ca DHL prin care am trimis dosarul la CEDO, a gresit o litera din adresa mea pe documentele de transport, am aflat ca nu s-a inregistrat nici un dosar pe numele meu in jurul datei transmiterii dosarului.
Am primit de la DHL confirmarea de receptie a documentelor de catre CEDO in termen, la data de 4-6-2013.
La sesizarea mea, CEDO mi-a trimis 10 etichete si un umar de dosar cu data introductiva de 26-7-2013, eu urmand sa trimit documentele la ei, dar documentele trimise prin DHL la 4-6-2013 nu sunt incluse in dosar, Data de 26-7-2013 nu mai este in termenul de 6 luni si ar insemna ca dosarul sa nu se mai admita.
Ce se poate face pentru indreptarea acestei erori fara ca sa pierd termenul de 6 luni?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:01, 20 August 2013
Stimat forumist,

O situație destul de încurcată.

În calitate de aplicant, dvs aveți obligația de a informa Curtea cu privire la orice derulare importantă a cazului.

Prin urmare, faceți o adresă în care să detaliați ceea ce spuneți, anexând și documentele necesare.

De asemeni, argumentați data la care considerați că cererea dvs poate fi considerată a fi depusă.

Mai departe, ce post să vă spun, decât succes.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am inteles bine ca este indicat sa mai trimit inca o data tot dosarul pe care l-am trimis initial, iar in corespondenta sa includ si explicatiile mele referitoare la greseala de inregistrare (incluzand dovezile DHL)? Este indicat sa ma folosesc de etichetele pe care le-am primit pentru dosarul cu data introductiva de 26-7-2013, sau fara eticheta, ca sa nu complic lucrurile si mai mult?
Cu stima
Stimat forumist,

Explicați ce trebuie explicat. Nu văd de ce să trimiteți încă o dată dosarul.

Iar în privința etichetelor, nu complicați nimic. Sunt făcute tocmai pentru o mai bună fluidizare a sortării dosarelor.

Cu stimă.
Inca o data va multumesc pentru raspunsul prompt.
In cazul in care dosarul trimis initial ( pe 4-6-2013) este pierdut si nu se (mai) gaseste la CEDO, pentru ca aceasta cred ca este cauza neinregistrarii in bazele lor de date, ma gandeam ca este bine ca sa le mai trimit inca o data tot dosarul impreuna cu scrisoarea mea explicativa.

Cu stima,
TraianH a scris:

...
In cazul in care dosarul trimis initial ( pe 4-6-2013) este pierdut si nu se (mai) gaseste la CEDO...

Stimat forumist,

Această ipoteză chiar nu o cred posibilă.

CEDO poate distruge voit dosarele abandonate sau nesusținute, dar de pierdut nu am auzit să fie pierdute.

Oricum, ceea ce doriți să faceți vă va ajuta în explicarea situației.

Cu stmă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trimite plangere la cedo ref la revizuire ? amales amales buna seara va rog sami imi ziceti daca pot trimite la cedo plangere ,referitore la revizuirea dar va rog sa tineti cont ca am trimis si plangere la dosarul de ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo ContSters302312 ContSters302312 BUNA ZIUA, Plangerea prealabila la CEDO este diferita de cea care este trimisa de aceasta ulterior spre completare? (vezi toată discuția)
Cum pot sti daca cererea mea a fost primita de catre cedo sandras3 sandras3 buna ziua am nevoie de un raspuns urgent va rog,un urma cu o luna am trimis o plangere catre cedo insa nu am primit nici un raspuns,nu am puso cu confirmare de ... (vezi toată discuția)