Obiectiuneile raportului de expertiza intocmit in cauza dvs nu trebuie prezinte o forma anume. Aceste obiectiuni trebuie sa indice numarul dosarului, instanta pe rolul caruia se afla dosarul, termenul de judecata, numele dvs si calitatea pe care o aveti in dosar, reclamant sau parat.
Punctati concret, la obiect, nemultumirile dvs cu referire la continutul, respectiv obiectivele pe care le-a avut intocmirea raprtului si motivatia acestor obiectiuni. De pilda, daca vorbiti de valoarea unui imobil aratati ca aceasta este stabilita fara sa se tine cont de valoarea lor reala, venind in sprijinul acestei afirmatii cu anunturi din presa care indica preturile la care se vand imobilele.
Buna ziua.
Sa inteleg ca aveti mandat de reprezentare pentru partea careia i s-a incuviintat / a solicitat expertiza judiciara si trebuie sa depuneti nota de sedinta pentru propunere in sensul obiectivelor expertizei? O.G. 2/2000 privind expertiza judiciara prevede: "Reguli procedurale privind expertiza tehnica judiciară
ART. 17
Organul îndreptăţit sa dispună efectuarea expertizei tehnice judiciare numeşte expertul sau, după caz, specialistul, indica în scris, prin încheiere sau prin ordonanţa, obiectul expertizei şi întrebările la care trebuie sa răspundă acesta, stabileşte data depunerii raportului de expertiza, fixează onorariul provizoriu, avansul pentru cheltuielile de deplasare, atunci când este cazul, şi comunica biroului local pentru expertize judiciare tehnice şi contabile numele persoanei desemnate sa efectueze expertiza."
COD PR CIV :ART. 168
(1) Incheierea prin care se incuviinteaza dovezile va arata faptele ce vor trebui dovedite, precum si mijloacele de dovada incuviintate pentru dovedirea lor.
Ca urmare, indicarea obiectivelor cade in sarcina instantei. Daca nu s-a incuviintat inca proba, dsoara judecator doreste probabil sa motivati in scris ce urmariti sa obtineti concret prin administrarea probei respective ( e.g . delimitarea parcelei, sa se identifice daca exista/nu suprapuneri, etc)