As vrea sa stiu daca exista definite undeva erorile maxime acceptate pentru masuratorile efectuate de persoanele autorizate pentru intocmirea documentatiilor cadastrale. De fapt problema este urmatoarea: vreau sa achizitionez un apartament pentru care am incheiat anul trecut in faza de constructie un antecontract. Acum mi-a fost prezentat releveul din documentatia cadastrala, insa sunt diferente destul de mari (chiar 10 cm la unele cote!) intre masuratorile din releveu si cele reale, cele din document fiind aproape toate mai mari. Ca urmare suprafata utila, pe care de fapt o platesc, iese mai mare dacat in realitate. Masuratorile se pare ca au fost aranjate sa se "pupe" cat de cat cu schita initiala din antecontract (fata de care oricum exista diferente in minus chiar si cu erorile de masurare din releveu!). Ce pot face?
Multumesc!
Data post: Marti, 6 Ianuarie 2009, 11:20
Subiect: diferenta suprafata apartament
Am urmatoarea problema la care va rog sa-mi dati un sfat: am un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament nou cu un dezvoltator. In schita anexata la antecontract este trecuta o suprafata construita de 103,48mp, pentru care am si platit, dar acum pe releveul primit pentru perfectarea contractului de vanzare cumparare este trecuta o suprafata construita cu 5,46 mp mai mica. Ce pot face?
Multumesc.
:offtopic: va rog sa respectati regulamentul de postare si sa nu initiati mai multe subiecte similare sau identice. Mutumesc.
Hi !
De unde esti "liliana69" ? Fiindca daca nu ai fi prea departe de mine te-as putea imprumuta cu o ruleta electronica care ti-ar permite sa iti faci singura releveul cu o marja de eroare minima...
Intamplator sunt arhitect, dar si expert tehnic judiciar pe probleme de constructii si ti-as putea da cateva repere in legatura cu felul in care se fac masuratorile la releveu si felul in care se calculeaza suprafetele .
Scrie-mi pentru detalii pe adresa de e-mail : minel1950@yahoo.com
Doamna pare sa fie destul de sigura pe diferentele mari, nu stiu daca asta e problema dumneaei...
Dar ce e de facut depinde de antecontract, de cum e definita acolo suprafata, daca se precizeaza vreun minim si maxim, daca scrie ce faceti in caz de neintelegeri cu privire la suprafata utila, daca suprafata e determinanta pentru incheierea contractului de vanzare...
De asemenea, mai conteaza tare mult si ce doriti... Banii pe diferenta, sa nu mai incheiati contractul?
Ca asta e primordial, ce puteti face pentru ce? :(