avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA imchiriere spatiu persoane juridice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

imchiriere spatiu persoane juridice

o firma platitoare de tva vrea sa inchirieze un spatiu pt un loto,,,ce are de facut in afara de contractul de inchiriere??tr sa mai depun ceva la administratie?sau pur si simplu emit factura fara tva
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 11:47, 8 Ianuarie 2009
Contractul de inchiriere se incheie in forma consensula , prin simplul acord de vointa al partilor contractante
In schimb , proprietarul are obligatia de a-l inregistra la Adm .Fin , in termen de 15 zile de la incheierea acestuia.Sunt necesare :-contractul de inchiriere
-dosar sina
-copii B.I/CI proprietar si chirias (Certif fscal daca e soc. + BI reprezentant)
multumesc mult ioana
si mai am o intrebare,,,
apoi proprietarul ce acte are de intocmit?cum emite factura?si cum o inregistreaza in contabilitate?
iti multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
gabi.04, utilizator
Contractul de inchiriere intre 2 societati comerciale nu se inregistreaza la AFP.

gabi.04 a scris:

multumesc mult ioana
si mai am o intrebare,,,
apoi proprietarul ce acte are de intocmit?

Proprietarul emite factura de chirie,

cum emite factura?

#-oO factura normala, (o scrie )

s
i cum o inregistreaza in contabilitate?
iti multumesc mult

Debiteaza clientul si crediteaza venitul.:ohyes:

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
ContSters42967, utilizator
cum emite factura?

O factura normala, (o scrie )

---------
am inteles ca se face fara tva????
CONTRACTELE DE INCHIRIERE AR FI SCUTITE DE TVA???
multumesc mult
Eu nu stiu ce doreai dumneata.
Da.... se poate sa fie si fara TVA factura, dar trebuie sa notifici la finante aceasta optiune.
Mai clar...... trebuie sa depuneti o notificare pentru ca veniturile din inchiriere sa nu fie facturate cu TVA.
Ati inteles? Completati asta

ANEXA Nr. 1
la normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Codul fiscal

NOTIFICARE
privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute la art. 141 alin. (2) lit. k) din Codul fiscal

1. Denumirea solicitantului ................................................................
2. Codul fiscal de platitor de TVA .........................................................
3. Adresa ..................................................................................
...............................................................................................
4. Data de la care optati pentru taxare ....................................................
5. Bunurile imobile pentru care se aplica optiunea (adresa completa, denumirea bunului
imobil, daca este cazul, procentul din bunul imobil, daca este cazul)
...............................................................................................

Confirm ca datele declarate sunt complete si corecte.

Numele si prenumele ................................, functia ..............................
Semnatura si stampila

Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare tva Cris2005 Cris2005 Firma pe care o reprezint a incheiat un contract de inchiriere a unui imobil, de la o firma romaneasca, platitoare de TVA. Firma proprietara emite in fiecare ... (vezi toată discuția)
Tva chirie marius1p marius1p buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara ... (vezi toată discuția)
Tva chirie mire9 mire9 Buna seara . As dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Firma mea a subinchiriat un spatiu de la o societate comerciala . Este corect sa mi se ... (vezi toată discuția)