avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa casatoria incheiata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa casatoria incheiata in strainatate

Buna ziua,

Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean ucrainean. casatoria a fost incheiata in Ucraina. Cum lucrurile nu au mers normal intre noi, as vrea sa desfac casatoria.
Datele sunt urmatoarele:
avem domiciliul in tari diferite (eu in Romania, el in Ucraina). am locuit impreuna doar 10 zile, dupa care eu am revenit in tara
el nu doreste sa divorteze
a avut comportament agresiv, insa nu exista martori
in prezent, nu exista nici un fel de comunicare intre noi, fie pe e.mail sau telefon.

Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: depeta , utilizator 22:27, 10 Iulie 2012
Multumesc din suflet!
AmaliaMorlova01 a scris:

Putei divorta si in Romania, conditia este ca sa transcrieti casatoria in Romania (se face transcrierea la Oficiul de stare civila al primariei de domiciliu si pe urma promovati actiune de divort la judecatoria de domiciliu a dvs.

puteti sa-mi indicati ce articol sau lege permite acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Cum vor divorta si unde? ADANNA ADANNA As dori sa stiu care este procedura de divort in cazul unui cuplu casatorit in Spania. In momentul de fata ei sunt despartiti de 2 ani, au un copil de 9 ani, ... (vezi toată discuția)