avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu pot sa stau doar 2 sapt in preaviz??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu pot sa stau doar 2 sapt in preaviz??

Mi-am dat demisia si mi s-a spus ca trebuie sa stau pana pe 21.01.2008 este normal sa stau atata timp?astazi 6.01.2009 mi-am depus demisia;este prea mult timp!!!!


Data post: Marti, 6 Ianuarie 2009, 16:21
cum as putea sa atac legal cele spuse de managera mea...va rog frumos ,astept rasp urgent

Data post: Marti, 6 Ianuarie 2009, 16:31

EU VROIAM SA STAU PANA PE 15,16IANUARIE MAXIM PT CA TR SA MA DUC LA NOUA FIRMA..CHIAR NU SE POATE SA INVOC NMK LEGAL SI SA PLEC MAI DEVREME DE 21 .TOTUSI SUNT APROAPE 3 SAPT.VA ROG SA MA AJUTATI
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 7 Ianuarie 2009
Pai depinde ce scrie in contractul individual de munca. Dar in principiu trebuie sa stai 14 zile calendaristice de la data la care ai rupt unilateral contractul. Incearca sa gasesti intelegere la manafera ta "pe latura umana" ca din punct de vedere legal nu prea ai ce sa faci
Termenul de preaviz in aczul demisiei este de 15 zile calendaristice pentru functii de executie si 30 de zile calendaristice pentru functii de conducere si nicidecum 14 zile.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
Incercati sa obtineti incetarea c.i.m. prin acordul ambelor parti - art.55 lit.b C.mun.
In conformitate cu prevederile art 79 alin 4 din codul muncii:
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Verificati care este termenul in caz de demisie stabilit prin contractul individual de munca al dumneavoastra. Daca este mai mic de 15 zile (sau daca acest termen nu este mentionat), aveti obligatia sa efectuati preavizul stabilit prin CIM.
Din mesajul initial reiese clar ca termenul de preaviz este de 15 zile calendaristice ... demisia a fost depusa pe data de 6 ianuarie 2009 , iar managerul societatii i-a spus ca trebuie sa stea in preaviz pana pe data de 21 ianuarie 2009.:)
Singura posibilitate de a nu mai sta in preaviz atata timp, este incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)