avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... VECHIME ÎN SPECIALITATE
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

VECHIME ÎN SPECIALITATE

Am şi eu o întrebare, în situaţia în care o perioadă de 7 luni (din cei cinci ani) mi-a fost modificată norma de la opt ore la cinci ore pe zi, dar în acelaşi timp am fost încadrată la o altă societate cu timp parţial 3 ore pe zi, (rezultand deci tot opt ore pe zi ca şi consilier juridic), nu ar trebui să fie probleme cu recunoaşterea vechimii, nu?
Întreb acest lucru deoarece am mai avut probleme cu calculul sporului de vechime la salariu, datorită acestei împărţiri a normei. Mulţumesc!:)
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 19:06, 26 Iunie 2012

Art. 16 din codul muncii republicat
.

(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Nu cred ca in baza acestor articole vechimea in munca ar fi proportionala cu timpul pentru care a fost incheiat contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Vehime in munca mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua Cum se calculeaza vechimea in munca pentru pensionare, a unui salariat cu 2 sau 4ore/zi lucrate. Exemplu la 4 ani lucrati cu 4ore/zi vechimea este ... (vezi toată discuția)
Vechime munca si specialitate - sistemul bugetar nemira nemira Buna ziua, In urma depunerii unui dosar pentru un post in sistemul bugetar, dosarul a refuzat pe motiv de neindeplinire a vechimii in munca / specialitate , ... (vezi toată discuția)