avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

sotiei mele i-a fost retinut permisul-neacordare prioritate trecere, a formulat plangere in instanta,i-a fost restituit permisul in perioada judecatii, a refuzat sa semneze p.v. si nu a platit amenda 268lei sau134 in 2 zile lucratoare,judecat. respinge plangerea <,,neintemeiata ,irevocabila ''> pronuntata in 25.06.2012. Intreb va rog ce amenda va trebui sa plateasca 268 sau 134 si in cat timp trebuie sa restituie permisul la politie ? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tomas dona , utilizator 20:38, 26 Iunie 2012
Amenda ce urmeaza sa o plateasca sotia dvs. este de 268 lei intrucat beneficia de reducere la jumatate doar daca o platea in termen de 48 de ore. Permisul urmeaza sa-l predea in termen de 15 zile de la data pronuntarii instantei de judecata.
Cu stima,
av. M.Hornea
tomas dona a scris:

(...)Intreb va rog ce amenda va trebui sa plateasca 268 sau 134 si in cat timp trebuie sa restituie permisul la politie ? va multumesc mult


1. 268 lei
2.oug 195
Art.118. -
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

3. hotararile definitive si irevocabile nu se comunica partilor. pentru predarea permisului de conducere va trebui sa luati un certificat de grefa de la judecatorie care sa confirme hotararea judecatoreasca, in caz contrar nu este primit de catre politia rutiera.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
cyan, moderator
multumesc mult. stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in 15 zile ilarion184 ilarion184 Am luat amenda 360 RON + Suspendare 2 luni permis , am facut plangere impotriva P.V dar am pierdut . Azi 11.10.2010 am primit acasa Hotararea ca in 15 zile pot ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)