Buna seara,
Am o nelamurire in privinta drepturilor salariale, Am lucrat pina in anul 2007 la o intreprindere de stat, unde 6 luni am primit numai avans din salariu, dupa care postul s-a desfintat , si am trecut pe alt post la un alt serviciu. Nu mi s-a facut lichidarea , zicindu-mi ca atunci cind se va face lichidarea serviciului( vinzarea de utilaje) mi se va face lichidarea. Anul acesta s-au vindut utilajele , iar cind am cerut sa mi se dea diferenta de salariu mi s-a spus ca nu se mai poate ca datoria fata de mine a unitatii s-a prescris. Dumneavoastra ce parere aveti????
Asa este , dreptul de a solicita plata salariilor restante in instanta s-a prescris ... potrivit art.268 alin.1 lit.c C.mun., cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator.
Drepturi salariale
da_dy
Lucrez la o societate bugetara care nu si-a respctat obligatiile privind plata unor prime si a bonurilor de masa din 2007 conform CCM !Exista un anumit ... (vezi toată discuția)