avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu avem acte de la judecatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu avem acte de la judecatorie

suntem o asociatie infiintata din februarie,avem depuse acte la judecatorie,ne-am desprins o scara din o asociatie formata din 4 scari,putem functiona?Presedintele ales ,dar nu si de proprietarii de pe scara noastra,nu vrea sa-si dea acordul pentru aceasta desprindere.Ce e de facut?Am incasat si platit cota parte din facturile comune,iar restul de trei scari nu au facut plati la termen si inregistreaza penalitati pe care vor sa le suportam si noi...
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:56, 2 Iulie 2012
1-Este surprinzatoare situatia expusa,avand in vedere disp art 5*3 din L nr 230/2007
Daca este cazul,asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsonae de cladire isi reglementeaza intre raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora printr-o anexa la acordul de asociere

2-
Presedintele ales ,dar nu si de proprietarii de pe scara noastra,nu vrea sa-si dea acordul pentru aceasta desprindere.

Despre ce presedinte vorbiti ,avand in vedere ca initial ati precizat
suntem o asociatie infiintata din februarie,avem depuse acte la judecatorie,ne-am desprins o scara din o asociatie formata din 4 scari,

Daca sunteti o asociatie infiintata ,pe cale de consecinta in prima sedinta de constituire ca entitate juridica ,se prezuma ca a fost mandatat si presedintele noii asociatii de proprietari
3-Daca nu detineti formalitati legale,in ce temei legal ati facut incasari?
Detineti contracte distincte cu furnizorii de servicii ?
Referitor la penalitatile furnizorului, indiferent ca sunteti sau nu in aceeasi asociatie acestea se impart restantierilor, proportional cu suma restanta.
Deci, chiar daca vecinii nu platesc partea lor aceasta nu va afecteaza financiar.
Problema este ca furnizorul poate opri utilitatile pentru neplata si atunci suferiti si dumneavoastras si ei.
in decembrie 2011,a fost numit presedinte pentru asociatia veche(4 scari) o persoana care nu a intrunit semnaturile a 1/2 +1 dintre locatari,dar lucrurile au mers mai departe asa...In acel moment scara noastra a hotarat desprinderea si numirea unui nou presedinte.Ne-am constituit cu CUI si avem actele depuse la judecatorie, in recurs,pana la depunerea unui proiect de bransament separat la RAJA,deoarece acum factura vine in comun pe cate 2 scari.Pana acum restul de trei scari ramase in asociatia veche, au schimbat 2 administratori,care au facut o separare de consum aferenta apometrului comun pe scara ,aflat la subsol,dar din cauza multor discutii intre proprietari si administratorii respectivi s-au saturat si au predat gestiunea presedintelui si cenzorului care nu stiu cum sa imparta apa (RAJA) care este facturata la comun.Ei nu vor sa accepte apometrul de la subsol,cu toate ca acesta este instalat de firma autorizata de RAJA.Nepricepandu-se la impartirea acestor cheltuieli nu au afisat liste la termen si nici nu au efectuat incasari,logic.. penalitati! Aceste penalitati vor dansii sa le suportam si noi,cu toate ca am incercat sa le dovedim cu acte ca noi suntem cu plata utilitatilor la zi si de aceea nu avem cum suporta penalitati...Ne-am hotarat sa ne facem bransament separat, dar cred ca totusi este nevoie si de semnatura acestui presedinte mai mult numit decat ales pentru ca judecatoria sa ne confere statut de persoana juridica...Sper sa fiu inteles in cele ce am relatat...
Dumneavoastra sperati sa fiti inteles dar nu se intelege nimic.
Inca din primul mesaj spuneti ca sunteti "o asociatie infiintata din februarie"... Apoi ca ati depus actele la judecatorie...
Pai depunerea actelor este un pas si asociatia exista dupa ce aveti incheirea de la judecatorul delegat. Apoi este iar o neconcordanta cand spuneti ca :
"Ne-am constituit cu CUI si avem actele depuse la judecatorie".. Pentru a avea CUI trebuie sa va prezentati la finante cu incheierea de la judecatorie si nu puteti avea CUI inainte de infiintarea asociatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare / ajutor / lamurire ContSters331166 ContSters331166 An atentia domnului prim procuror Ma numesc x y din orasul Murfatlar , jud Constanta , cu domiciliul stabil in orasul Murfatlar Aleea Narciselor nr. 7 , ... (vezi toată discuția)
Schita bloc pt acord de asociere ContSters189595 ContSters189595 cum trebuie sa apara in acordul de asociere schita blocului, mai concret? se face de mana,sau se ia din anumite acte? nu avem decat planul de incadrare ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierdere apa cauzata de locatar adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Suntem o asociatie cu 3 scari si de curand ne-am montat contoare pasante pe fiecare scara la apa rece. Am constatat ca una ... (vezi toată discuția)