Buna ziua!O intrebare,va rog!Sotuul meu a lucrat acum 2 luni la o firma de transport international.Mai clar,patronul era roman si avea un camion cu care cara marfa in Germania(din Germania,in Germania,mai explicit...in interiorul Germaniei).La telefon nu i-a spus sotului ce orar va avea cu camionul(bineinteles,sotul se astepta la orarul pe care il prevede legislatia...conduci pe diagrama,8 ore pe zi,iar a 7a zi esti liber,ceva de genul asta...eu nu stiu programul.In fine,ceea ce conteaza este ca odata ajuns in Germania,acest patron l-a pus sa conduca 12 ore pe zi,mergand pe doua diagrame.Sotul meu a acceptat sa mearga asa,si dupa o saptamana s-a intalnit cu niste colegi care i-au spus ca daca il prinde politia,el primeste amenda,care e destul de mare,in jur de 3000euro,si nu firma.Spunandu-i asta sefului cu amenda...seful i-a zis sa conduca fara nici o grija ca nu il opreste politia.Sotul meu a refuzat,nu numai din cauza amenzii dar si din cauza ca era prea obositor.I-a spus sefului dupa 2 saptamani sa-i de-a banii ca nu mai sta asa...iar acesta a refuzat.Cum nu avea bani sa se intoarca acasa,un coleg i-a zis de o anumita firma serioasa,care era in Anglia.A sunat acolo si i-a spus sa vina.Cum nu avea bani de drum,a luat cei 300 de euro ce-i lasase patonul pentru motorina.Tin sa mentionez ca el a lucrat 2 saptamani pentru acel patron;s-au inteles la un salar de 400 de euro pe luna.In concluzie,a plecat dupa 2 saptamani fara sa-l plateasca si el crede ca nici dupa o luna nu avea de gand(ulterior aflase asta de la alti colegi)dar,a luat acei 300 de euro pentru drum(avand in vedere ca a lucrat 2 saptamani pentru cei 300).Acum el a primit citatie acasa,in Romania,sa se prezinte la politie.Sotul nu este in tara.CE I SE POATE INTAMPLA?Va rog dati-mi un raspuns!Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
22:49, 26 Iunie 2012