avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITATIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITATIE

Buna ziua!O intrebare,va rog!Sotuul meu a lucrat acum 2 luni la o firma de transport international.Mai clar,patronul era roman si avea un camion cu care cara marfa in Germania(din Germania,in Germania,mai explicit...in interiorul Germaniei).La telefon nu i-a spus sotului ce orar va avea cu camionul(bineinteles,sotul se astepta la orarul pe care il prevede legislatia...conduci pe diagrama,8 ore pe zi,iar a 7a zi esti liber,ceva de genul asta...eu nu stiu programul.In fine,ceea ce conteaza este ca odata ajuns in Germania,acest patron l-a pus sa conduca 12 ore pe zi,mergand pe doua diagrame.Sotul meu a acceptat sa mearga asa,si dupa o saptamana s-a intalnit cu niste colegi care i-au spus ca daca il prinde politia,el primeste amenda,care e destul de mare,in jur de 3000euro,si nu firma.Spunandu-i asta sefului cu amenda...seful i-a zis sa conduca fara nici o grija ca nu il opreste politia.Sotul meu a refuzat,nu numai din cauza amenzii dar si din cauza ca era prea obositor.I-a spus sefului dupa 2 saptamani sa-i de-a banii ca nu mai sta asa...iar acesta a refuzat.Cum nu avea bani sa se intoarca acasa,un coleg i-a zis de o anumita firma serioasa,care era in Anglia.A sunat acolo si i-a spus sa vina.Cum nu avea bani de drum,a luat cei 300 de euro ce-i lasase patonul pentru motorina.Tin sa mentionez ca el a lucrat 2 saptamani pentru acel patron;s-au inteles la un salar de 400 de euro pe luna.In concluzie,a plecat dupa 2 saptamani fara sa-l plateasca si el crede ca nici dupa o luna nu avea de gand(ulterior aflase asta de la alti colegi)dar,a luat acei 300 de euro pentru drum(avand in vedere ca a lucrat 2 saptamani pentru cei 300).Acum el a primit citatie acasa,in Romania,sa se prezinte la politie.Sotul nu este in tara.CE I SE POATE INTAMPLA?Va rog dati-mi un raspuns!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:49, 26 Iunie 2012
Nu ati precizat concret daca sotul detine contract legal de munca incheiat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie sorayaedi sorayaedi Mesaj: Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Sotul meu lucreaza ca sofer de tir international.Pe data de 15 aprilie 2012 a lucrat ca sofer la un ... (vezi toată discuția)
Daca nu se dau diagramele unei firme care nu a platit soferul ce risca? calin112 calin112 Intrebarea mea este urmatoarea : un sofer care este neplatit ce risca daca nu da diagramele firmei care nu la platit? Multumesc! (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca cezar81 cezar81 AM LUCRAT CA SOFER PE UN CAMION ECHIPAJ IN DOI INTERNATIONAL , AM AVUT UN ACCIDENT IN GERMANIA DAR EU NU ERAM LA VOLAN ERA COLEGUL MEU EU ERAM IN DREAPTA ... (vezi toată discuția)