avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITATIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITATIE

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Sotul meu lucreaza ca sofer de tir international.Pe data de 15 aprilie 2012 a lucrat ca sofer la un individ care avea firma in Germania sau ceva de genul asta...patronul era roman si avea un camion cu care cara marfa in Germania.Bineinteles ca i-a facut si un contract care nu prea e in regula...Cand a inceput lucrul la el,chiar din prima zi,l-a pus sa mearga pe 3-4 diagrame(normal e pe o singura diagrama;conduceain jur de 18 ore pe zi.A lucrat asa o saptamana,si nu a mai rezistat.Intre timp a aflat ca daca il prinde politia amenda e destul de mare (3000-4000euro)si o plateste el si nu firma.Daca ii spunea acestui individ ca nu vrea sa mai lucreze in ritmul asta,acesta nu il mai platea,plus ca nu avea nici bani sa se intoarca acasa.S-a facut ca in ultima cursa s-a intalnit cu cineva care lucra la o firma serioasa si l-a bagat si pe sotul meu la acea firma.In final,sotul meu l-a lasat pe acest individ din Germania,luindu-i si 200 de euro,ca sa aiba de drum.Mentionez ca saptamana care i-a lucrat-o nu l-a platit,deci cumva merita acei bani.Si a plecat la acea firma.Acum mie mi-a venit acasa o citatie in care e scris numele sotului si ca e chemat la politia din Bucuresti,in calitate de FAPTUITOR PENTRU DECLARATIE,in cauza privind dosarul penal nr...In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute la art.198 c pr pen.Potrivit art 176 din cpp are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.Sotul meu nu e in tara...iar eu banuiesc ca e de la acel individ din Germania.Ce potsa fac?Ma puteti ajuta?MULTUMESC!O ZI BUNA! > >
Pentru a preinatmpina situatii neplacute ,se impune sa comunicati oficial ca titularul citatiei nu se afla in tara
Sa se prezinte la audiere.
Are dreptul de a apela si la avocat care sa il insoteasca la audiere.
Nu am inteles de ce s-ar face vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie sorayaedi sorayaedi Buna ziua!O intrebare,va rog!Sotuul meu a lucrat acum 2 luni la o firma de transport international.Mai clar,patronul era roman si avea un camion cu care cara ... (vezi toată discuția)
Citatie la parchetul de pe langa curtea de apel, imposibilitate de prezentare iarna2015 iarna2015 In urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat dauna totala a masinii mele si vatamarea unei persoane care se afla in ... (vezi toată discuția)